Terugkijken: FC Noord over wielrennen en paardensport

De laatste aflevering van FC Noord voor het zomerreces gaat vandaag over wielrennen en paardensport.

Studiogast in Heerenveen is Hartthijs de Vries, de meest talentvolle wielrenner die (Noord-)Nederland rijk is. En passant was de Kollumer ook een talentvol voetballer, die de wielersport echter verkoos boven een avontuur bij SC Cambuur.

Wonderbaarlijk snel herstel

De pas 20-jarige De Vries komt praten over zijn wonderbaarlijk snelle herstel na zijn ernstige val van 10 mei. In België knalde de Fries tijdens een trainingsritje door de achteruit van een auto en liep daarbij een gebroken neus, nekletsel en vele hechtingen in en bij het gezicht op. Dinsdagavond was De Vries echter alweer de sterkste op het districtskampioenschap tijdrijden.

De Vries praat met presentator Henk Kok over de risico’s op valpartijen met de racefiets, die tegenwoordig schering en inslag lijken te zijn. Ook de prestaties van de ronderenners Tom Dumoulin en Bauke Mollema in de afgelopen Ronde van Italië passeren de revue. Hoe lang duurt het nog voordat De Vries de Giro rijdt?

Springruiter Jur Vrieling

Vanuit zijn stallen in Holwierde is een reportage te zien met en over springruiter Jur Vrieling, die het afgelopen weekeinde geschiedenis schreef door met VDL Glasgow de vijfsterren Grote Prijs van Rome, een van de klassiekers uit de springsport, te winnen. Hoe kijkt Vrieling terug? En is Glasgow een waardig opvolger van Bubalu?

FC Noord is wekelijks te zien vanaf 17.00 uur op PodiumTV. Daarna wordt de uitzending herhaald. Abonnees van Ziggo vinden de zender op kanaal 35, Kabel noord- en SKV-kijkers stemmen af op kanaal19 en bij Caiway is de zender te vinden op 39. Het programma is ook te zien op de websites van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden, www.lc.nl en www.dvhn.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.