Winst en verlies voor tafeltennissters

De Nederlandse tafeltennissters hebben op de openingsdag van de EK voor landenteams in Luxemburg wisselend gepresteerd. Oranje begon met een forse nederlaag tegen Roemenië (3-0), maar herstelde zich later tegen Luxemburg (3-1). Daardoor heeft de ploeg van bondscoach Li Jiao de kansen op een plaats in de kwartfinales nog in eigen hand.

Nederland moet donderdag in de laatste groepswedstrijd van Tsjechië winnen om door te gaan naar de laatste acht. De eerste twee in de groep gaan door voor de strijd om de medailles in de hoogste divisie (Championship).

Kopvrouw Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas konden tegen Roemenië niet tot winst komen. Li Jie en Eerland namen tegen Luxemburg revanche. Eerland versloeg Sarah de Nutte met 3-1, Jie was met 3-2 te sterk voor Ni Xia Lian en rekende daarna ook De Nutte met 3-2 in.

Mannenteam

Het mannenteam van bondscoach Danny Heister opende het EK in de tweede divisie (Challenge) met twee overwinningen. Oranje klopte zowel Engeland als Ierland met 3-0. Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Rajko Gommers haalden in beide duels de punten binnen.

Oranje speelt donderdag nog tegen Denemarken, dat eveneens twee keer heeft gewonnen. Beide landen zijn al zeker van de volgende ronde, die maximaal de zeventiende plek kan opleveren. De ploeg van Heister heeft zich daarmee in elk geval al gekwalificeerd voor de WK.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.