Wisselvallig Donar veel te sterk voor hekkensluiter

Koploper Donar speelde een wisselvallige wedstrijd tegen hekkensluiter Weert. Maar zelfs een wisselvallig Donar was veel te sterk voor de Limburgers. Het resulteerde in een 91-55 zege voor de Groningse basketballers.

In het eerste kwart leek het er op dat Donar een slechte avond had. Donar had wel snel een ruime voorsprong, maar door een driepunter in de buzzer van de gasten, eindigde het eerste bedrijf in een krappe 17-15 voorsprong voor de thuisploeg. Vooral Chase Fieler en Drago Pasalic grossierden in missers.

,,Daarna gingen de gasbranders aan’’, zag Donar-coach Erik Braal. In het tweede kwart werd het verschil direct gemaakt en bij rust stond het 45-27 voor de landskampioen. Maar pas in het derde kwart liet Donar zien dat het echt heel goed kan basketballen. Jason Dourisseau beet het spits af met een schitterende dunk, waarna ook Chase Fieler na zijn slechte eerste helft zijn kunsten vertoonde. Ook hij bracht het publiek met fraaie dunks op de banken.

Het gat was na het derde kwart gegroeid tot 38 punten (74-36). Een record leek in de maak, want Donar wist dit seizoen al twee keer te winnen met een verschil van veertig punten. Weert en Rotterdam waren in die wedstrijden de slachtoffers.

Het laatste kwart werd met 19-17 in het voordeel van de gasten beslist, waardoor het record niet werd verbroken. De zege kwam uiteraard niet meer in gevaar: 91-55. Fieler werd aan Donar-zijde topscorer met 16 punten, gevolgd door Dourisseau en Drew Smith, die beiden 13 punten voor hun rekening namen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.