Nu, 1945 Een jaar lang dagelijks nieuws uit het bevrijdingsjaar in Groningen en Drenthe, met de middelen van nu

Burgemeester van Odoorn looft 500 gulden uit voor gouden tip diefstal bij caféhouder

Drenthe

Burgemeester Bruininga van de gemeente Odoorn looft vijfhonderd gulden uit voor de gouden tip na een diefstal bij een caféhouder in Valthermond.

Tweeduizend gulden gestolen

Bij de diefstal, die rond middernacht is gepleegd bij caféhouder W. van der Hei in Valthermond, is uit een portefeuille en een geldkistje een bedrag van tweeduizend gulden gestolen. 

Degene die aanwijzingen heeft die leiden naar de dader(s) of het geldbedrag, krijgt een beloning van vijfhonderd gulden. 

Met de kennis van 2020:

Wanneer de diefstal precies plaatsvond is onbekend: de bekendmaking in de Noord-Ooster heeft als dagtekening 10 februari, maar werd pas op 28 februari gepubliceerd.

Deel dit artikel
Reageren? Correcties? Tips? Mail naar verhalen@ndcmediagroep.nl

Nu, 1945 is een project van Dagblad van het Noorden, in samenwerking met de Groninger Archieven, het Drents Archief en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In 2020 brengen we elke dag verhalen over diezelfde dag in 1945. Dat doen we op basis van interviews, ooggetuigenverslagen en papieren bronnen, zoals (verzets)kranten uit de oorlog. We brengen het nieuws van toen alsof het nu gebeurt, maar houden rekening met wat mensen toen wisten. Met Nu, 1945 willen we laten zien hoe het dagelijks leven er onze regio uitzag in het laatste oorlogsjaar.

Aan dit project werken mee:

  • Archiefonderzoek, verslaggeving en interviews: Jan-Willem Horstman, Stef Bekhuis, Bernd Otter, Annique Oosting en Leonie Sinnema
  • Video’s en beeld: Jeroen Kelderman
  • Projectcoördinatie: Annique Oosting
  • Design website: Pim Klomp
  • Bouw website: Afdeling Digital Development NDC Mediagroep en Alwin Wubs
  • Ontwerp beeldmerk: Harry Kasemir

Dit project is mede mogelijk dankzij subsidies van de provincies Groningen en Drenthe en steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.