Commentaar: Besturen is leed toevoegen (in Groningen tenminste)

Wie nadenkt over de lastigste vraagstukken in de grootste stad van Noord-Nederland, komt vermoedelijk al vrij snel uit bij mobiliteit en werkgelegenheid. Groningen kom je op werkdagen niet in zonder een taaie file op de ringweg te passeren. En van de vele duizenden slimme studenten uit alle windstreken die in Groningen hun opleiding beginnen, blijft het overgrote deel hier niet hangen, maar kiest voor een carrière elders.

Toch is het niet die kostbare kennisvlucht en het almaar verder uitdijende verkeersinfarct op de stedelijke wegen dat topprioriteit krijgt bij het nieuwe college van B en W, dat deze week werd gepresenteerd en uit maar liefst zeven wethouders bestaat. GroenLinks, grote winnaar van de verkiezingen, wil vooral inzetten op vergroening en armoedebeleid. Om geld bij elkaar te schrapen, wordt de ozb verhoogd, net als de parkeertarieven.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.