Commentaar: Filmen ongeval

Agenten hebben zich boos gemaakt, omdat tientallen omstanders met hun mobieltje gingen filmen bij een reanimatie na een ongeval op de snelweg A58 in Noord-Brabant. Er ontstonden levensgevaarlijke situaties door automobilisten die rijdend filmden of op de andere rijbaan stil gingen staan. Hulpverleners voelden zich gehinderd in hun werk.

Het is niet voor het eerst dat de politie klaagt over het respectloze gedrag van automobilisten die filmen na een fataal ongeluk. Het lijkt erop dat bij deze mensen niet goed doordringt wat er aan de hand is. Er ligt een medemens, een kind of vader of moeder, te vechten voor zijn of haar leven. Hulpverleners proberen het slachtoffer te redden. Bij een zwaar ongeval, zoals zaterdag in Noord-Brabant, helaas vaak tevergeefs. De meeste mensen die langs een ongeval komen, rijden gewoon door. Ze zijn al lang blij dat zij niet in de file staan of erger: bij het ongeluk betrokken zijn. Er zijn ook weggebruikers die graag willen zien wat er is gebeurd. De kijkersfile is soms langer dan die aan de kant van het ongeval.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.