Commentaar: MONO?

Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) ligt, rijden en fietsen wij vanaf nu MONO. MONO? Ja, MONO.

Een oudere muziekliefhebber denkt daarbij dan wellicht aan slecht geluid, maar het ministerie legt in een persbericht over haar nieuwe verkeersveiligheidscampagne geduldig uit dat mono letterlijk ‘één’ of ‘alleen’ betekent. Niet dat de minister opeens wil dat we het carpoolen achterwege laten of alleen nog maar achter elkaar gaan fietsen. De actie is gericht tegen het bellen en appen onder het rijden. Dat is, zo valt dagelijks voor elke weggebruiker op de rijweg te zien, niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Dacht je vroeger bij het zien van een slingerend voertuig nog aan overmatig drankgebruik, tegenwoordig vermoed je eerder een bestuurder die zijn of haar smartphone niet met rust kan laten. En meestal klopt dat vermoeden.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.