Lezersbrief: De litanie van een zielige man

‘De man heeft het moeilijk: tijd voor een opsteker’ aldus de opvallende kop van het opinie-artikel, afgelopen maandag.

Opinie had deze keer net zo goed Litanie kunnen heten, dankzij al het genoemde ‘vrouwengeweld’, dat volgens André Doorlag in niet mis te verstane termen wordt rondgestrooid. De man wordt op deze wijze gaandeweg gedegradeerd tot aangeschoten wild.

Nou ja, wie de schoen past, trekke hem aan. Je kunt er per slot van rekening ook om lachen, in plaats van met grof geschut sneu terug te meppen. Dat zou hij vanuit zijn superieure ratio ook moeten weten. Dat vrouwen wat dankbaarder jegens mannen zouden moeten zijn vanwege datzelfde gezonde verstand, is natuurlijk je reinste flauwekul. Passender is wederzijds respect; dat is gelijkwaardiger dan dankbaarheid.

Ook de zinsnede dat vrouwen worden gedreven door hun instincten en gevoelens en alle uitdagingen en gevaren liever aan de man overlaten, verdient – op z’n zachtst gezegd – geen schoonheidsprijs. Daarvoor is de boodschap te seksistisch en te huilerig. En in de verste verte al helemaal geen opsteker voor de gelukkig vele wél fatsoenlijk denkende mannen.

Assen, Hiske Brouwer

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.