Lezersbrief: Versterkingsprogramma, veel wijsheid nodig

Donderdagavond 5 april waren wij uitgenodigd door medewerkers van de Nationaal Coördinator Groningen en het Centrum Veilig Wonen voor het voortzetten van het versterkingsprogramma, dat wij als gezamenlijke buren met bijna zeven identieke woningen zouden ondergaan.

Ons werd medegedeeld, dat de versterkingsoperatie on hold was gezet. Dit hadden bovengenoemde medewerkers die dag vanuit Den Haag te horen gekregen. Men (het ministerie) wil eerst advies afwachten van verschillende instituten hoe de verdere noodzakelijke versterkingen in de toekomst moeten worden uitgevoerd. Een van onze buren was hiermee al twee jaar in touw geweest, met de nodige inspecties en energie. De reactie laat zich raden.

Hopelijk voor al diegenen die al jaren wachten op een adequate aanpak van hun woning, worden die afspraken nagekomen? Men vertelde dat bij diegenen die hiervoor groen licht hadden gekregen, deze operaties doorgang zouden vinden. De Groninger bodem levert over 12 jaar geen miljarden winst meer op voor de Haagse schatkist. Veiligheid staat mijns inziens niet meer voorop. Het gaat om de euro's. Niemand weet, ook het ministerie niet, of er de komende jaren bevingen komen, en hoe zwaar. Minister Kamp heeft tijdens zijn ambtsuitvoering ook de ‘nodige’ reductie op het gasveld uitgevoerd. Desondanks was de bodem niet rustig. Zie Zeerijp op 8 Januari, 3.4 op de Schaal van Richter. Hoe gaat dit de komende 12 jaar? Durven ze in Den Haag de nodige risico’s met de bewoners van het aardbevingsgebied te nemen? Ik wens hun veel wijsheid toe.

Appingedam, E. Kiel- den Dunnen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.