Lezersbrieven: Goed nieuws over Wildlands, maar er blijven zorgen

De koerswijziging van Wildlands in Emmen stemt de meeste lezers tevreden. Maar er blijven grote zorgen over de toekomst. En er is verdriet over wat verdween.

Goed nieuws

Emmen krijgt weer een dierentuin. Dat lijkt me goed nieuws. Minder goed nieuws is de megaschuld van 60 miljoen omdat de eerdere directie er een attractiepark bij wilde maken. Een kaartje online kost nu nog 22,50. Met deze prijzen lok je geen mensen en gezinnen. Wil je echt structureel boven de miljoen bezoekers uitkomen dan is 15 euro per persoon het maximum. Verlies compenseer je met de horeca. Een half dagje Dierenpark. Investeer extra in luxe horeca in een lommerrijk parklandschap. Minder gebouwen, meer groen. Of groen in gebouwen. Meer wildlife. Een plek waar je graag bent. Dan komen de mensen vanzelf.

Roderesch, Jeroen Bezuijen

Trek de knip maar weer

Het zal altijd een probleem blijven: Emmen zal nooit verlost worden van perikelen betreffende het Dierenpark, nu Wildlands geheten. Ook bij het oude park moest er geld bij. De oprichter, de heer Oosting stond ook al bij de burgemeester op de stoep of de gemeente Emmen niet financieel kon bijspringen. De traverse moest gebouwd worden, een uniek project tussen twee dierenparken, kosten 15 miljoen, maar totaal geflopt. En zo zal het altijd blijven als Emmen op de kaart gezet wil worden, het is alleen de vraag hoelang gaan we er mee door? Wat is dit park ons als burger financieel waard of zeggen we met z’n allen, stop ermee? Deze vraag blijft de politiek en in het bijzonder de gemeenteraad van Emmen nog lange tijd om de nek hangen, verlost worden van dit probleem zullen we nooit. Trek alvast maar de knip.

Emmen, Jan P. de Vin

En nu de naam nog...

In Emmen hebben ze het licht gezien. Wel wat laat, maar toch. Eindelijk hebben ze geluisterd naar de bezoekers en dat is maar goed ook, want anders waren we binnenkort voor een dierentuinbezoek op een andere plaats aangewezen. De entreeprijzen worden aangepast want daar was terecht gedoe over. Ook komen er meer dieren, dat is goed nieuws want het is immers een dierentuin en geen attractiepark. Als ik beroerd wil worden in een achtbaan dan ga ik wel naar de Efteling. Nu nog de horeca betaalbaar maken en misschien kan de naam Wildlands veranderd worden. Waarom niet gewoon Dierenpark Emmen. Als de naam Wildlands wordt gehandhaafd blijft die naam hangen met de gedachte: ‘daar hoeven we niet naar toe’. Als de plannen doorgaan, en dat hoop ik van harte, dan is het weer een dierenpark. De bezoekers komen dan misschien ook wel terug.

Stadskanaal, Jan Mooibroek

Mijn hart huilt

Mijn hart huilt. Omdat het Emmer Dierenpark met zijn groen, wandelbare paden, de vele dieren die dichtbij waren, waar je de olifanten een pinda in z'n slurf kon doen, voorgoed verdwenen is. Mijn sterke tegenstand voor die verhuizing werd mij niet in dank afgenomen en kreeg vaak te horen dat ik geen vooruitgang in Emmen wilde hebben. Dat was niet zo, ik wilde Emmen graag op de kaart hebben maar dan wel met een gezellig warm dierenpark. Maar Van Beers, ons gemeentebestuur en politiek beslisten anders en de mening van burgers deed niet mee. Wildlands (geen naam voor Emmen) kwam er. Een betonnen wereld, weinig groen, dieren en attracties die niet in een dierentuin horen + een grote schuld. En als leste, een groot stuk natuur dat weg viel, onze Es. Wat hadden ze met dat vele geld ons oude park mooi kunnen maken, hadden we onze dieren nog en had ons centrum een nog levendiger aanzien dan nu met het Rensenpark. Ja, mijn hart huilt om verloren historie.

Emmen, Wietske Bruining van Klinken

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.