Opinie: Gans is lekker vlees zonder schuldgevoel

Het eten van gans valt te prefereren boven een kip met hoeveel sterren dan ook op de verpakking, betogen Bert Koeman en Heleen van der Molen.

Onlangs was er aandacht voor een noodkreet van jagers in Gelderland onder de kop: ‘Eet wildgans in kroket.’ Wat is daar aan de hand? Er zijn in die provincie heel veel ganzen. We wonen sowieso in een bijzonder aantrekkelijk ganzenland. Dat was het al, maar door aanleg van wetlands, drassig gebied voor de opvang van regenwaterpieken, in combinatie met de veel zachtere winters, is het een waar ganzenparadijs geworden.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.