Opinie: Laten we het heft weer in handen nemen

In een vervallen achterstandswijk van Liverpool namen bewoners hun lot in eigen handen, met verbazingwekkende resultaten. Een mooi voorbeeld voor het door bevingsschade geteisterde Groningen.

Op een vroege ochtend worden bewoners van de Cairns Street in Liverpool opgeschrikt door een vrouw die beton kapot staat te slaan. Het is hun buurvrouw Eleanor Lee. Eleanor was begonnen met de aanleg van een tuin. Bijzonder in Cairns Street. Van de 68 huizen in de straat werden er begin van deze eeuw nog maar 8 bewoond. De rest was dichtgetimmerd. De bewoners waren vervangen door vuil. De straat lag vol gebruikte matrassen en metershoge bergen afval. Sommige huizen waren zo vervallen dat het dak of vloeren geheel ontbraken. De gemeenschap werd verwaarloosd door de politiek. Totdat Eleanor besloot dat het genoeg was geweest en besloot de buurt te laten opbloeien.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.