Opinie: Nieuwsuur voert vreemde hetze tegen lobbywerk

In Nieuwsuur werd vorige week van leer getrokken tegen lobbywerk. Geheel ten onrechte, het is een normaal onderdeel van het politieke spel.

Lobbywerk. Het wordt soms neergezet als een wat smoezelige activiteit. Dat kan het zijn, maar dat is volledig afhankelijk van wie er lobbyt en waarvoor. Smoezelige lobbyisten die lobbyen voor een smoezelige zaak, ja dat moet natuurlijk ontmaskerd en bestreden worden. Maar als integere personen de belangen van fatsoenlijke maatschappelijke organisaties bepleiten bij Kamerleden, ministers, topambtenaren of politieke partijen, is daar niets mis mee. Sterker nog: het is van groot belang dat ‘politiek en bestuur’ zich zo breed mogelijk laten informeren en van ideeën laten voorzien vanuit de haarvaten van de samenleving voor wie de lobbyisten hun werk doen. Het is vaak waardevolle en soms onmisbare input bij het maken en uitvoeren van beleid.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.