My Little Pony-noodopvang op Terschelling geopend om plastic soep in oceaan tegen te gaan

Marleen Zorgdrager van ponycentrum De Prairie in Formerum-Zuid op Terschelling wil zich met een ludieke actie ontfermen over de duizenden gejutte My Little Pony’s, afkomstig van containerschip MSC Zoe.

Ze heeft een ‘MLP-noodopvang’ ingericht waar de aangespoelde speelgoedbeesten kunnen worden ingeleverd. Zorgdrager vreest dat de plastic speeltjes, die nu overal en nergens op het eiland zijn beland, anders vroeg of laat in de vuilcontainer verdwijnen.

Ze denkt dat er tijdens de drukke zomervakantie onder toeristen genoeg belangstelling voor is. De actie van Zorgdrager moet geld opbrengen voor Stichting By the Ocean we Unite, die strijdt tegen plastic soep in de oceanen.

Haar advies aan de vinders nu: de paardjes eerst even tijdelijk ‘onthoofden’ en dan het water en zand er uit laten lopen. Bij het wrakkenmuseum in Formerum-Zuid is dat reeds gedaan. Daar staan de kleurige pony’s gedroogd en gekapt in de aanbieding: de kleintjes kosten een euro, voor een groot exemplaar moet 1,50 euro neergeteld worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.