Aangeboden door: Uitvaartverzekeringvergelijken.com

Begrafenisverzekering voor het hele gezin

Foto: Pixabay

Ben je bezig met een begrafenisverzekering? Dat juichen wij alleen maar toe. Ondanks dat zo’n verzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om hem af te sluiten. Je verzekert je hiermee namelijk voor jouw eigen uitvaart. Bovendien voorkom je dat jouw nabestaanden na jouw overlijden met een grote kostenpost blijven zitten. Een uitvaartverzekering zorgt er namelijk voor dat zij de middelen krijgen om de uitvaart (gedeeltelijk) vorm te geven.

Veel mensen die een begrafenisverzekering afsluiten , verzekeren enkel zichzelf. Dat kan, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw gehele gezin mee te verzekeren. Mogelijk vind je het wat overdreven om jouw kinderen mee te verzekeren. Toch is dit wel verstandig. Zij kunnen namelijk overlijden als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk en een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Wil jij een begrafenisverzekering voor het hele gezin afsluiten? Wij helpen jou hier alvast op weg.

Kinderen gratis meeverzekerd of niet?

Heb je jonge kinderen of is er een kinderwens? Dan is dit iets om rekening mee te houden bij het afsluiten van een begrafenisverzekering. In dat geval doe je er namelijk goed aan voor een verzekering te kiezen waarbij toekomstige kinderen meeverzekerd worden. Bij veel uitvaartverzekeraars kun je jouw kinderen meeverzekeren, maar dit kost soms geld. Wil je hier liever niet voor betalen? Ga  dan op zoek naar een begrafenisverzekering met gratis kinderdekking. Indien je voor zo’n verzekering kiest, zijn kinderen namelijk meeverzekerd op de polis van de ouders. Zodoende betaal je niets tot hun 18 levensjaar, maar zijn ze wel verzekerd.

W at doe je bij kinderen ouder dan 18 jaar?

Heeft jouw zoon of dochter de leeftijd van 18 jaar bereikt? Of zijn jouw kinderen al volwassen wanneer je een begrafenisverzekering voor het hele gezin af wilt sluiten? Dan kun je jouw kinderen helaas niet meer gratis meeverzekeren. Net als bij de zorgverzekeringen moet er vanaf het 18 levensjaar namelijk een eigen begrafenisverzekering afgesloten worden, indien je hiervoor verzekerd wilt zijn. Uiteraard kun je ook kiezen voor een crematieverzekering of een reguliere uitvaartverzekering.

Een begrafenisverzekering voor kinderen ouder dan 18 jaar kost geld. Wil je jouw kinderen desondanks toch verzekeren? Dan kies je er waarschijnlijk voor om voor iedereen een contract bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Dit is makkelijk, want je hoeft zo verder geen zaken uit te zoeken en verzekeraars met elkaar te vergelijken. Toch is dit niet altijd de beste optie. Mogelijk ben je wel een stuk goedkoper uit wanneer je jouw kinderen verzekert bij een andere uitvaartverzekeraar. Er zit soms namelijk behoorlijk wat verschil in premies voor begrafenisverzekeringen.

Hoe het kan dat er verschil zit in de prijs van de premie voor een begrafenisverzekering? Omdat de verzekering leeftijdsgebonden is. Hoe ouder je bent, des te hoger de premie voor de verzekering. Dit is niet gek, want het risico op overlijden is hoger naarmate je ouder wordt. Ga er daarom nooit klakkeloos vanuit dat het de goedkoopste optie is om alle gezinsleden te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Dat is namelijk niet het geval. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je een begrafenisverzekering afsluit. 

Waarom een uitvaartverzekering voor jouw kind?

Er zijn genoeg mensen die het overdreven vinden om hun kind al op jonge leeftijd te verzekeren voor een begrafenis. Toch is het wel handig om te doen, zeker wanneer het om een begrafenis gaat. Een plekje op een begraafplaats is de laatste jaren namelijk steeds duurder geworden. Dit zal in de toekomst vast niet veranderen. Door nu alvast een begrafenisverzekering af te sluiten, is er straks voldoende geld voor een plek op een begraafplaats.

Ook voor jouw kind zelf is het voordelig wanneer je al op jonge leeftijd een begrafenisverzekering afsluit. Door jouw kind al op jonge leeftijd te verzekeren, bouwt hij of zij namelijk een eigen poliswaarde op. Grote voordeel hiervan is dat de premie voor een uitvaartverzekering in het verdere leven relatief laag blijft. De begrafenisverzekering is namelijk op jonge leeftijd al afgesloten en dan betaal je nog een relatief lage premie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu