Aangeboden door: spar.nl

Boodschappen bestellen gebeurt steeds vaker

Online boodschappen bestellen Foto: iStock

Steeds meer Groningers doen hun boodschappen online, zo blijkt uit de Smart Food Monitor . Dit onderzoek naar de groeiende populariteit van online boodschappen bestellen werd uitgevoerd door Multiscope. Gek is deze trend niet! Online boodschappen bestellen biedt verschillende voordelen aan consumenten, in het bijzonder tijdens de huidige pandemie. Zeker ouderen doen er alles aan om een besmetting met het virus te voorkomen, waarbij het laten bezorgen van de boodschappen een goede optie is. In het onderzoek komt naar voren dat momenteel circa 20-25% van de consumenten boodschappen bestelt. Daar waar dat percentage een aantal jaar geleden tussen de 10 en 15 procent lag.

Bezoek aan de buurtsuper voor verse producten

Niet alle producten worden online besteld. Voor verse producten weet men de weg naar de buurtsuper nog te vinden. In de Groningse dorpen betreft het vaak een SPAR of bijvoorbeeld Coop. Lokale vestigingen van deze winkels hebben doorgaans niet alle exotische producten op voorraad, die je online wel kunt bestellen. Voor een vers stokbrood of bijvoorbeeld wat groente en fruit zijn ze echter onmisbaar! Daarbij vinden met name ouderen het prettig om af en toe een praatje te maken met de kassière van deze winkels. Het is voor hen een sociaal uitje, wat de online supermarkt niet weg zal nemen.

Voordelen van online boodschappen bestellen

Winkels die boodschappen bezorgen merken dat met name de zwaardere producten door consumenten besteld worden. Denk aan pakken melk, flessen frisdrank, enzovoorts. Daar komt bij dat het doorgaans om houdbare producten gaat. Zoals reeds genoemd, worden verse producten nog vaak bij de lokale buurtsuper gehaald! Dit hangt samen met het feit dat er vaak voor een minimumbedrag aan boodschappen besteld moet worden. Dat bedrag is hoger dan men uitgeeft aan de weekboodschappen, waardoor men deze aanvult met houdbare producten. Het aantal consumenten dat wekelijks boodschappen op internet bestelt, is om deze reden nog relatief laag.

Jongeren en senioren bestellen online

Wie denkt dat met name jongeren boodschappen online bestellen heeft het mis. Circa 29% van de mensen tussen 18 en 49 jaar bestelde afgelopen periode online boodschappen. Bij de vijftigplussers ligt dat percentage rond de 13%. Hoewel het aantal vijftigplussers dat online boodschappen bestelt kleiner is, weten ook zij de weg naar de online supermarkt zichtbaar te vinden. Het percentage mannen en vrouwen dat boodschappen bestelt is nagenoeg gelijk. Daarbij steekt er niet één supermarkt bovenuit, die het vaakst bezocht wordt voor het bestellen van boodschappen.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu