Comfortabel fietsen door het Drents-Friese Wold

FOTO: Enjoy & Meerens

E-bikes en fietsen zonder trapondersteuning vliegen dit jaar de deur uit volgens BOVAG. Met andere woorden: er wordt dit jaar nogal wat afgefietst door Nederlanders. Met de 33.000 bewegwijzerde fietsroutes die dit land rijk is, kun je flink wat kilometers wegtrappen. Zoals in het gevarieerde Drents-Friese Wold. Een goed zadel van Stopzadelpijn.nl maakt dat je er volop van kunt genieten.

In mei dit jaar is de verkoop van e-bikes door fietsspeciaalzaken met 38% gestegen ten opzichte van mei vorig jaar. Voor fietsen zonder trapondersteuning is de stijging 16%. Dit blijkt uit onderzoek van bureau GfK in opdracht van BOVAG. In totaal zijn in mei 58.000 e-bikes en 64.000 ‘gewone’ fietsen verkocht.

Corona ligt voornamelijk ten grondslag aan deze ontwikkeling: fietsen is behoorlijk corona proof . Daarnaast nodigt het mooie zomerweer uit om de vele fietsroutes die Nederland rijk is te verkennen. Een goed alternatief voor een buitenlandse vakantie.

loading  

Divers natuurgebied

Een populaire fietsroute is de knooppuntroute in het Drents-Friese Wold. Dit is, na de Hoge Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Appelscha is een goed beginpunt voor de fietstocht. Hiervandaan gaat de route over het Aekingerzand, oftewel de Kale Duinen.

Verder gaat de route langs het Doldersummerveld en het Wapserzand, twee fraaie heidegebieden. Diever ligt precies op de route en biedt volop gelegenheid om even te pauzeren. Daarna gaat de tocht door bos en heide weer naar Appelscha.

De route is goed voor 43 kilometer. Voor de meer fanatieke fietser behoort een aansluitend bezoek aan Veenhuizen, ongeveer twaalf kilometer van Appelscha vandaan, ook nog tot de mogelijkheden. Veenhuizen is bekend om haar Kolonie-geschiedenis en de statige panden die nog stammen uit die tijd.

loading  

Pijnloos fietstochten

Kortom; fietsen door het Drents-Friese Wold en omgeving is gevarieerd en goed voor een hele dag vermaak in de buitenlucht. Alleen kan na een tijd fietsen zadelpijn ontstaan. Een slapend of tintelend gevoel, pijn in het staartbeen of last van het schaambeen. Dan mag de omgeving nog zo mooi zijn en het weer zonnig; de fietsvreugde neemt bij pijn snel af.

Om comfortabel lange afstanden te kunnen fietsen, is een goed zadel belangrijk. Stopzadelpijn.nl heeft een zadel ontworpen dat verkrijgbaar is in verschillende breedtes en past bij de verhoudingen van de bekken, wat de doorbloeding ten goede komt: de Enjoy DS.

De Enjoy-zadels geven voldoende ondersteuning, ook bij een hoger gewicht. En ze zijn op maat gemaakt. De Enjoy-zadels passen op elke fiets en e-bike en zijn drie maanden te testen. 95% van de gebruikers geeft aan met de Enjoy DS nooit meer zadelpijn te hebben. Toch niet tevreden na drie maanden, dan krijg je het geld terug.

Hoe Stopzadelpijn de perfect zittende Enjoy DS realiseert, staat stap voor stap uitgelegd op www.stopzadelpijn.nl . Of neem een kijkje in de showroom van Enjoy & Meerens aan de Zuiderpoort 4 in Lelystad.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.