Corona zorgt voor een flinke stijging in scooterverkoop

-

De overheid heeft mensen jarenlang gestimuleerd om met het openbaar vervoer te reizen. Veel mensen deden dit de laatste jaren ook, maar het coronavirus heeft hier verandering in gebracht. Het openbaar vervoer is inmiddels weer op gang gekomen, maar toch vinden veel mensen het niet prettig om met de bus, trein, tram of metro te reizen. De gemiddelde Nederlander reist liever individueel. Mede hierdoor zijn er de afgelopen periode aanzienlijk meer scooters verkocht.

Minder kans op besmetting

In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje inmiddels verplicht. Dit weerhoudt veel mensen ervan om met het openbaar vervoer te reizen. Sommige mensen die dagelijks met het ov reisden, hebben de afgelopen periode een scooter gekocht. Op dit vervoermiddel reis je alleen, waardoor de kans op besmetting minimaal is. Ook bij Fast & Furious Scooters zien ze dat de scooter in de coronacrisis aan populariteit heeft gewonnen. Het bedrijf verkocht ten tijde van de coronacrisis namelijk 30 procent meer scooters.

Elektrische scooters zijn populair

Waar veel mensen vroeger vooral voor een brommer kozen, ziet Fast & Furious Scooters dat men nu vaker voor een scooter kiest. En een groot deel van deze scooters is ook nog eens elektrisch. Dit is goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee van de gebruiker. Je hoeft namelijk niet meer te tanken, want zo’n scooter rijdt op stroom. Het is enkel een kwestie van de accu opladen en jij kunt het voertuig gebruiken. Wil je ook een elektrische scooter kopen? Kijk dan eens op  https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/ . Zit je er liever droog bij? Dan is een brommobiel waarschijnlijk meer iets voor jou. Ook hier zijn tegenwoordig elektrische varianten van te koop: https://www.fastfuriousscooters.nl/brommobielen/ .

Ook meer onderdelen elektrische voertuigen

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische scooter of brommer. Vorig jaar was 14 procent van deze voertuigen elektrisch, een paar jaar geleden was dit nog maar 2 procent. Een flinke stijging dus. Bij Fast & Furious Scooters merken ze deze stijging ook in de verkoop van de onderdelen voor elektrische scooters. De afgelopen periode zijn er veel meer onderdelen voor elektrische scooters verkocht dan voor de coronacrisis. Logisch, want hoe meer elektrische scooters er zijn, des te groter de vraag naar onderdelen voor deze voertuigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.