Aangeboden door: blackfridaynederland.nl

Deals shoppen tijdens Black Friday, Nederlanders verwachten er ook in 2020 veel van

Foto: Pexels

Waar je in andere jaren video’s op social media en bijvoorbeeld Dumpert voorbij zag komen van meutes die voor de deur van een winkel stonden te wachten op Black Friday om de beste deals te kunnen pakken, is dat in 2020 naar alle waarschijnlijkheid niet het geval. Dit komt natuurlijk door het coronavirus. Toch gaat Black Friday uiteraard gewoon door, al zal dit nu nog meer online plaatsvinden dan in het verleden. Natuurlijk zullen alle webshops en andere winkels weer de beste deals hebben waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld cadeaus kopen voor een verjaardag, wat ook op een andere manier gevierd zal moeten worden dan andere jaren. 

Nederlanders verwachten hogere kortingen door corona

Door het coronavirus zal Black Friday in 2020 niet zo zijn als in voorgaande jaren, wat dus ook zal gelden voor het vieren van onder andere Sinterklaas, Kerst en verjaardagen. Door de pandemie verwachten Nederlanders bovendien hogere kortingen. Dit blijkt uit een onderzoek over Black Friday. 43 procent van de deelnemers aan dit onderzoek verwachten dat dit jaar de Black Friday Deals nog beter zullen zijn dan vorig jaar. Ze hebben met name dit vermoeden doordat ze er van uit gaan dat winkels vooralsnog een slecht jaar achter de rug hebben, wat ze dus tijdens Black Friday goed willen maken. Zo denkt de meerderheid van de respondenten dat de kortingen hoger dan 30 procent zullen komen te liggen.

Hogere populariteit in Nederland

Daarnaast toont het onderzoek ook aan dat Black Friday Nederland de afgelopen jaren populairder is geworden. Zo is ondertussen al ongeveer 80 procent van de Nederlanders bekend met deze speciale dag, wat echt een explosieve stijging is. Vorig jaar kende namelijk maar 56 procent van de deelnemers Black Friday. Doordat het een hogere naamsbekendheid heeft gekregen in Nederland, zullen er ook meer mensen zijn die wachten met het doen van een aankoop totdat de prijzen zijn gedaald op 27 november. Dit is namelijk de datum waarop Black Friday dit jaar gevierd wordt. Desondanks geldt dit niet voor iedereen. 14 procent van de respondenten geeft aan dat ze helemaal niet van plan zijn om iets te kopen. Dit doen ze vooral omdat ze zich niet mee willen laten slepen door deze gekte.

Hoe eerlijk is Black Friday nou eigenlijk?

De deelnemers werden door de onderzoeker ook gevraagd over hoe eerlijk ze Black Friday eigenlijk vinden. Het resultaat: de meningen zijn nogal verdeeld. Ruim 34 procent van de respondenten denkt dat het een truc is om ervoor te zorgen dat meer consumenten aankopen doen. De meerderheid vindt Black Friday dus niet eerlijk. Toch stopt ze dit niet altijd om een aankoop te doen, al doen ze dit alleen als het in de aanbieding is bij een bekende webshop of winkel die ze vertrouwen. Als dit het geval is dan gaat ook nog eens meer dan de helft van de deelnemers uitzoeken of er niet nog een betere deal te vinden is op het internet. 

Voorlopers

Bovendien verwacht een derde van de respondenten dat de manie rondom Black Friday al eerder uit zal barsten. Zij vermoeden namelijk dat een week voor 27 november de deals al om de oren zullen vliegen. Ook in eerdere jaren waren er verscheidene webshops die voor Black Friday hun producten in de sale deden. Dit doen ze bijvoorbeeld met Singles Day, wat op 11 november valt. Door corona is het zeer waarschijnlijk dat ook dit jaar de producten weer eerder in de aanbieding komen. Op Black Friday zul je de beste deals vinden, maar ook in de periode daarvoor kun je dus cadeaus kopen in de aanbieding.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu