Flink besparen met een refurbished iPhone

Foto: pexels.com

De markt voor refurbished iPhones is de afgelopen jaren flink gestegen. Het is tegenwoordig heel normaal dat je niet meer kiest voor een gloednieuwe iPhone, maar wel voor een refurbished variant.

Refurbished betekent gereviseerd, wat inhoud dat refurbished apparaten volledig gecontroleerd en schoongemaakt worden door experts. Maar waarom kiezen mensen voor refurbished? Je bespaart veel geld en draagt bij aan een duurzamere wereld. Want bij iedere telefoon die een tweede kans krijgt wordt de levensduur van het toestel verlengd met meer dan twee jaar. Benieuwd naar de voordelen van een refurbished iPhone? Wij vertellen je graag meer.

Besparen op de aanschafprijs

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een iPhone. Met een refurbished iPhone bespaar je flink op de aanschafprijs. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een nieuw model iPhone zoals de iPhone 11 Pro? Dan bespaar je met een refurbished variant € 510. Je kan een refurbished iPhone 11 Pro al aanschaffen voor € 649. Ga je toch liever voor een refurbished iPhone 8? Dit model schaf je al aan voor maar € 320 in plaats van de nieuwprijs van € 799. Bij een refurbished iPhone is het prijsverschil in sommige gevallen al snel meer dan 50 procent!

Het verschil tussen tweedehands en refurbished

Hoewel een refurbished iPhone niet nieuw is, is het zeker geen tweedehands apparaat. Een tweedehands apparaat neem je over van een particulier, zonder dat er een derde partij betrokken is die de telefoon controleert. Een refurbished iPhone wordt uitvoerig gecontroleerd op meer dan 50 punten. Als er een defect onderdeel wordt aangetroffen zal dit vervangen worden waarna de controle opnieuw uitgevoerd wordt. Na de controle wordt de iPhone schoongemaakt en voorzien van de laatste updates zodat alle gegevens van de vorige eigenaar gewist zijn. Het apparaat wordt helemaal schoon opgeleverd, zodat je niet kan zien wie de vorige eigenaar geweest is!

Garantie

Ga je voor een nieuwe iPhone van Apple, dan ontvang je maar één jaar garantie. Bij refurbished werkt dat anders. Koop je een refurbished iPhone? Dan krijg je bij een webshop als refurbished.nl maar liefst 3 jaar garantie. Hieruit kan je zien dat de aanbieders geloven in de kwaliteit die zij leveren. En mankeert er toch iets aan jouw refurbished iPhone? Dan wordt dit kosteloos gerepareerd of vervangen.

Duurzame keuze

Vind je het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame samenleving? Met het kopen van een refurbished iPhone bespaar je het milieu. Doordat de iPhone bij een tweede eigenaar terecht komt wordt de levensduur verlengt met meer dan twee jaar! Omdat er geen nieuw toestel geproduceerd wordt, hoeven er ook geen schaarse grondstoffen gebruikt te worden. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook het milieu.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.