Herstel van glas bij inbraak: hoe een goede vakman jou helpt

Foto: Pixabay

Ondanks de corona-crisis slaan veel boeven toch hun slag. Ze tikken een ruit in, springen naar binnen en gaan er weer zo snel mogelijk met de buit vandoor. Is jouw woning door een inbraak getroffen? Of hebben de dieven allerlei waardevolle spullen uit je bedrijf gehaald?  Natuurlijk haal je de politie erbij, maar dan zit je ook nog met een kapotte ruit. Daar bel je vanzelfsprekend een glaszetter voor, maar hoe kan deze jou precies helpen?

Met een kapotte ruit wacht je niet!

Je belt meteen met een glaszetter, ook al is het midden in de nacht. Want met een kapotte ruit ben je nog kwetsbaarder voor nieuwe inbrekers of zelfs voor vreemden met nog vervelendere bedoelingen. Zou glaszetter nog wakker zijn? En moet hij van ver komen? Via Glasprobleem Kwijt vind je snel het nummer van een expert voor Emmen, Hoogeveen, Leeuwarden of waar dan ook in de provincie Groningen. 

De noodoplossing van de glaszetter

Na jouw belletje komt de glasxpert zo snel mogelijk langs. Hij snapt immers goed dat het gat in de ruit niet open kan blijven, of het nu dag of nacht is. Zijn werkwijze? Eerst meet hij de ruit in, want hij zal nieuw glas voor je moeten bestellen. Dan plaatst hij een noodvoorziening: over de kapotte ruit wordt een nieuw stuk glas gelijmd. Tegelijkertijd bespreek je jouw wensen met de expert: wat voor soort glas wil je hebben? Inbraakbestendig glas bestellen en plaatsen is namelijk mogelijk.

Definitief herstel van je ruit

Als de glaszetter genoeg weet over de maten van de ruit en over jouw (extra) wensen, keert hij zo snel mogelijk terug naar kantoor om de nieuwe ruit voor je te bestellen. Na twee of drie weken komt de ruit binnen en belt de expert je voor een afspraak. Het nieuwe glas vervangt de noodvoorziening en je woning of bedrijfspand is weer goed - of misschien zelfs nu nog beter - beveiligd tegen nare gluiperige inbrekers!

Hoe zit het met de verzekering bij glasschade?

Glasschade wordt meestal via een inboedelverzekering vergoed. Maar misschien heb je wel een aparte glasverzekering afgesloten. Grote kans dat de verzekeringsmaatschappij in beide gevallen de glasschade aan je huis of bedrijf vergoedt. Check dus even je polis. Als daarin staat dat glasschade vergoed wordt, stuur je de rekening van de glaszetter naar je verzekeraar. Niet verzekerd bij glasschade? Dan zijn de kosten voor een nieuwe ruit voor jou.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.