Aangeboden door: nationaalbespaarcentrum.nl

Hoe kun je extra besparen als je in het Noorden woont?

Foto: Pixabay

Sparen is simpelweg investeren in de toekomst. Het is eigenlijk ook een vaardigheid die iedereen onder de knie kan hebben. Door het geld wat je nu bespaart kun je investeren in andere mooie dingen in de toekomst. Je kan op tal van manieren sparen.

Zo kan je investeren in informatie over korting , waardoor jij dure kleding als een winterjas altijd met veel korting binnenhaalt. Het zijn alleen helaas besparingen op allerlei factoren waarbij je direct niet meteen de investering terug ziet die je kan maken. Maar, indirect zullen extra besparingen het verschil maken. Alleen maar om op bepaalde onderwerpen extra te besparen.

Vaste lasten

Er zijn tal van verschillende onderwerpen die aan bod komen bij het besparen op vaste lasten. De vaste lasten wegen in ieder geval elke maand het zwaarst. Een mooie manier om hier dan ook slim op te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het slim besparen op het energieverbruik. Dit alles door bijvoorbeeld het investeren in zonnepanelen of in LED-verlichting. Maar, je kan bijvoorbeeld ook gaan voor aandelen in windmolens. Een mooie duurzaamheidsoplossing die het mooie noorden van ons land meer dan genoeg te vinden zijn.

Niet meer dan nodig

Wij Nederlanders kunnen best verwend zijn. Een net iets groter huis dan nodig, met kamers die je eigenlijk nooit gebruikt of een extra auto kopen zodat je niet hoeft te fietsen wanneer het aan het regenen is. We geven graag geld uit aan spullen die we eigenlijk niet nodig hebben. Puur omdat we er gewend aan raken, denken we ook dat we niet zonder kunnen. Wat dacht je van een auto delen of een iets kleiner huis? Zo zorg je er in ieder geval voor dat je door deze besparing het wel kan betalen als je het écht nodig hebt.

Korting

We zijn er dol op: kortingen. Wanneer er in heel Nederland de sale aanwezig is in de winkel houden we ervan om inkopen te doen. Geheel logisch ook. Door vooral aankopen te doen in de korting, bespaar je uiteindelijk honderden euro’s. Ook door bijvoorbeeld veel in te slaan van een product tijdens het boodschappen doen. Maar, wat dacht je van gratis spullen ophalen? Neem maandelijks bijvoorbeeld eens een kijkje op marktplaats. Misschien kom je wel spullen tegen waardoor je daar later geen investering in hoeft te maken.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu