Investeer alleen geld dat je kunt verliezen

Foto: pexels.com

Als je gaat investeren in crypto dan is het belangrijk om alleen geld te gebruiken dat je kunt verliezen. Handelen in cryptovaluta brengt namelijk grote risico’s met zich mee. Hier kun je je moeilijk tegen wapenen, eigenlijk alleen maar door goed in je achterhoofd te houden dat je je volledige inzet kwijt kunt zijn van de ene op de andere dag.

Zo kan het nieuws veel effect hebben op de actie van de koersen, maar je kunt ook je geld verliezen doordat je veel munten op een exchange had staan die gehackt is. Dit is in deze nog altijd onvolwassen markt helaas mogelijk. Je moet dus alleen een bedrag investeren dat je bereid bent te verliezen. Zo zul je ervoor zorgen dat je je vaste lasten alsnog kunt betalen en dus niet in financiële problemen zult komen door het investeren in cryptomunten.

Wil je investeren in cryptovaluta? Gebruik deze tips!

Mogelijk heb je gezien dat de  Bitcoin koers  de laatste tijd omhoog schiet en wil je hier gebruik van maken. Dat kan door te investeren in Bitcoin, al hoef je natuurlijk niet beslist voor BTC te kiezen. De  Ripple koers  doet het namelijk ook goed, wat bovendien voor de  Ethereum koers  geldt. Keuze genoeg dus! Eigenlijk doen alle cryptovaluta’s het momenteel zeer goed. Als je hiervan wilt profiteren door te investeren in de munten dan kan dit als newbie best moeilijk zijn. Met de onderstaande tips zal het gelukkig al makkelijker gemaakt worden voor je. 

Wees op je hoede voor FOMO

Fear Of Missing Out, wat kortweg FOMO genoemd wordt, is iets waar je steeds meer over hoort. Ook traders zullen met dit krachtige effect te maken krijgen. Je zult hierbij bang zijn om buiten de boot te vallen als een bepaalde munt ineens hard stijgt. Dit wil je het liefst niet missen. Je zult dan handelen op basis van FOMO als je eens paniekerig probeert je ratio te nemen. Stop hier direct mee. Je moet juist goed kijken wat er aan de hand is door jezelf een belangrijke vraag te stellen: is de snelle stijging terecht of is dit juist het gevolg van andere traders die blindelings achter de stijgende lijn aan rennen? In de meeste gevallen wordt een ontzettend snelle stijging immers al snel opgevolgd door een correctie. Ook een daling naar het niveau van voor de stijging of net erboven kan een gevolg zijn van de snelle stijging. Mis je de eerste stijging? Wacht dan geduldig af tot de correctie gebeurt. Je kunt dan een beter instapmoment kiezen.

Do Your Own Research

Alweer zo’n Engelse term waar je je aan moet houden als je van plan bent om te gaan handelen in crypto: DYOR. Niet het merk Dior dus, maar echt DYOR. Dit is de afkorting van Do Your Own Research. Veel ervaren traders gebruiken deze term tegen de spelers die nog maar net begonnen zijn op de markt. Dit ziet er meestal uit als ‘$COIN gaat spoedig veel stijgen! Dit is een mooi instapmoment! #DYOR’. Stiekem gebruikt de auteur hierbij Do Your Own Research met name om zichzelf in te dekken voor als die specifieke munt toch niet zo hard stijgt als ze hadden gezegd. Zo kunnen ze dus geen klachten krijgen van de lezers die de trader gevolgd hebben en ook die $COIN in hebben gekocht. Het is juist heel belangrijk om zelf onderzoek te doen. Dit valt aan te raden omdat niet iedereen die iets op het internet zet over de munten er verstand van heeft, terwijl ze ook niet altijd het goede met je voor hebben.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.