Is het nu nog interessant om te investeren in Ethereum?

Foto: pixabay

Wanneer je nog niet eerder te maken hebt gehad met cryptovaluta, kan de materie nogal overweldigend overkomen als je de moeite neemt om je erin te verdiepen. Toch kan dat zeker de moeite waard zijn, omdat deze nieuwe betaalvormen ons tonen wat ons in de nabije toekomst zoal te wachten staat. We zien dat de ontwikkelingen zich in steeds hoger tempo opvolgen en dus is het goed om je op zijn minst te verdiepen in de mogelijkheden.

Ethereum is de naam van een netwerk dat gebruik maakt van zogenoemde blockchaintechnologie. De bijbehorende cryptomunt heet ether en heeft inmiddels een grote populariteit verworven.

Blockchain

De term blockchain duikt de laatste jaren steeds vaker op. Maar wat is het precies? Een blockchain is in feite een nieuw soort database, waarin gegevens opgeslagen worden. Dat gebeurt door middel van cryptografie, een systeem waarmee de gegevens voor derden onleesbaar worden. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om contracten via de blockchain vast te leggen. Ga je nu nog naar een notaris wanneer je een huis wilt kopen of verkopen, straks zal dat niet meer nodig zijn omdat alle gegevens in de blockchain bewaard worden. Zo biedt deze technologie nog veel meer voordelen en Ethereum haakt daar slim op in. Al die gegevens in de blockchain moeten natuurlijk gecontroleerd worden en daaraan kan iedereen deelnemen. Dit noemt men minen en daar staat iets tegenover. Ethereum betaalt de deelnemers uit in ether.

Populariteit

Wanneer iemand het heeft over Ethereum kopen , wordt in feite ether kopen bedoeld. De ether staat hoog in de ranglijst van meest populaire cryptovaluta. Hoewel de bitcoin nog altijd op de eerste plaats staat, is ether regelmatig een goede tweede of derde. Experts verwachten het komende jaar veel van deze virtuele munt. Ethereum ontwikkelt het platform voortdurend door en heeft in december 2020 een nieuwe versie gelanceerd. De nieuwe ontwikkelingen vragen ook weer veel nieuwe controleurs, die nodes worden genoemd. Om een node te zijn, zul je ethers in bezit moeten hebben om jezelf als het ware in te kopen. Sterker nog, hoe meer ethers je bezit, hoe meer invloed je hebt op de besluitvorming over het platform. In dat opzicht komt het systeem dus overeen met de situatie van traditionele aandeelhouders bij een bedrijf. Volg via CryptoTips de meest recente ontwikkelingen rond Etherium. Zelf handelen? Investeer alleen geld dat je echt kunt missen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.