Aangeboden door: Veiligheidsregio's Groningen & Drenthe

Puzzel jezelf uit de brand

Afbeelding: NDC mediagroep/Shutterstock

Dol op puzzelen? Probeer dan maar eens de rebussen van de brandweer op te lossen. In iedere rebus zit een woord verstopt die te maken heeft met brand. Tijdens het puzzelen ontdek je steeds meer over hoe je brand kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer er brand uitbreekt. De weetjes en tips die je op dezelfde pagina vindt, helpen hierbij. Niet alleen leuk dus, maar ook nog eens leerzaam. 

Val in de prijzen 

Lukt het jou om alle rebussen te ontcijferen? Dan maak je kans op een uitgebreide woningcheck. De brandweer komt bij je langs en bekijkt hoe brandveilig jouw huis is. Kun je bijvoorbeeld snel je woning uitvluchten wanneer dat nodig is? Zijn de hoofdafsluiters van gas, elektriciteit en water goed bereikbaar? En worden je stekkerdozen niet overbelast? Door deze woningcheck verlaag je het risico op brand aanzienlijk.  

Naast een woningcheck kun je gekoppelde rookmelders en een koolmonoxidemelder winnen. Mocht er ooit brand uitbreken, dan gaan alle gekoppelde rookmelders in huis af. Je kunt ze zelfs koppelen aan die van de buren. Breekt bij hen de brand uit, dan wordt ook jouw gezin gelijk gewaarschuwd. Helemaal mooi meegenomen: de brandweer komt ze bij je thuis ophangen, op precies de juiste plekken.  

Klaar voor de start? Je vindt de puzzel in het Dagblad van het Noorden van 10 Oktober of klik hier voor de puzzel. 

Weet je het antwoord en wil je kans maken op een mooie prijs?

Doe mee en geef hier jouw antwoord door.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu