Skills die een marketeer beheerst

Foto: pexels.com

De komst van het internet heeft veel teweeg gebracht. Er zijn compleet nieuwe beroepsgroepen door ontstaan, terwijl andere beroepsgroepen een compleet nieuwe dimensie hebben gekregen. Marketing is van die laatste categorie een goed voorbeeld. Als je de werkzaamheden van marketeers in de vorige eeuw gaat vergelijken met die van iemand in een soortgelijk functie vandaag, zul je een wereld aan verschillen ontdekken. De concurrentie zit niet stil en dus moeten bedrijven voortdurend alle zeilen bijzetten om in de voorhoede te kunnen blijven opereren. Voor de marketeers is daarbij een belangrijke taak weggelegd. Maar welke skills dienen marketeers vandaag de dag te beheersen?

De definitie van marketing

Simpel gezegd is marketing alles wat te maken heeft met het vermarkten van je product of dienst. Met andere woorden; hoe zorg je ervoor dat een ander op de hoogte is van wat je te bieden hebt en uiteindelijk ook kiest voor jouw bedrijf? Marketing is meer dan alleen het maken van reclame voor je product of dienst. De advertentie die je zet in de krant of de commercial die je laat horen via de radio, zijn allebei voorbeelden van marketing. Maar marketing is het grotere geheel waarvan deze elementen deel uitmaken. Het is de strategie die je uitzet om een imago te creëren, klanten aan je te binden en voortdurend omzet te blijven genereren.

Kenmerken van een goede marketeer

Voor iemand met de juiste skills op het gebied van marketing biedt de arbeidsmarkt volop kansen. Maar wat moet je allemaal kunnen? Op de eerste plaats moet je strategisch inzicht hebben, want je gaat uiteindelijk een complete strategie opzetten om de activiteiten van je werkgever te promoten. Verder is een analytisch vermogen heel belangrijk, zeker wanneer je met online marketing aan de slag gaat. Je moet in staat zijn om data te kunnen combineren en daaruit de juiste conclusies te trekken. Iemand die dit goed kan, weet de concurrent een stap voor te blijven en is goud waard voor een onderneming. Daarnaast moet je als marketeer goed kunnen communiceren, je moet immers in staat zijn om jouw plan goed te kunnen uitleggen. Bepaalde kwaliteiten zul je van nature moeten hebben, om een goede marketeer te kunnen worden. De rest kun je leren door studie, bijvoorbeeld door de opleiding Nima A te volgen. Er bestaan diverse opleidingen, zodat je uiteindelijk je Master Marketing Management kunt behalen, hetgeen uitstekende arbeidskansen biedt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.