Aangeboden door: Heerenzaak.nl

Vier essentials die niet mogen ontbreken in de kledingkast van de man

FOTO: heerenzaak.nl

Veel mannen houden er niet van om een outfit te kiezen, waardoor ze vaak voor dezelfde look gaan. Nochtans hoeft wat variatie niet moeilijk te zijn. Begin met enkele basisstukken en voeg daarna wat frisse, seizoensgebonden accenten toe. Maar welke bassistukken – zogenaamde ‘essentials’ – zijn het dan? Dat ontdek je in dit artikel.

De voordelen van zulke onmisbare herenkleding stukken zijn divers. Zo zijn ze niet aan modetrends gebonden, zijn ze te combineren en kunnen ze zowel in een casual of formele setting gedragen worden. Investeer dus in degelijke essentials en je zit voor jaren goed.

1. Een donkerblauwe of zwarte jeans

Tijdloos, modieus, met zowat alles combineerbaar en makkelijk in onderhoud. De jeans heeft veel troeven. Om deze reden is het een must in de kledingkast voor mannen.

Donkere kleuren genieten de voorkeur, omdat die makkelijker te combineren vallen, niet-seizoensgebonden zijn kledingstukken die zowel in een casual als formele setting gedragen kunnen worden. Een etentje met collega’s? Of een barbecue met vrienden? Met een tijdloze klassieker als een donkere spijkerbroek zit je goed.

2. Degelijke ondershirts

Je ziet ze niet, maar toch zijn ze onmisbaar. Ondershirts zorgen ervoor dat je kleding minder snel slijt en langer proper blijft. Zo voorkomen ze onder meer zweetranden in je overhemd. Een slimme investering dus.

Vooral de kraag van een ondershirt is belangrijk. Hoe dunner, hoe beter, want zo kun je ze heel subtiel onder je kleding dragen. Draag je vaak overhemden? Dan is een V-hals aan te raden, zo zie je het ondershirt niet wanneer je een knoopje open hebt.

Katoen is qua materiaal dan weer de beste keuze, want katoen ademt het best en is luchtig. Wat extra stretch kan fijn zijn, maar let wel dat er geen kunststoffen in het shirt verwerkt zitten. Op vlak van kleur is wit de meest voor de hand liggende keuze, maar ook lichtblauw, grijs of zwart kun je gerust dragen.

3. Een trui in een tijdloze kleur

Ook een klassieke trui of pullover is onmisbaar voor elke man. Draag je vaak overhemden? Dan kies je bij voorkeur voor een pull met V-hals, omdat dat beter te combineren valt met een overhemd. Ga je eerder voor een moderne, casual look? Draag dan je pullover zonder overhemd en eventueel met een blazer eroverheen.

Qua stoffenkeuze kun je gaan voor wol, katoen of een mix van deze twee producten. Heb je het graag lekker warm en wil je voor een iets luxueuzere uitstraling gaan? Dan is wol voor jou de beste keuze. Katoen heeft dan weer het voordeel dat het makkelijker is in onderhoud.

Om er zeker van te zijn dat je trui modieus blijft, ga dan voor tijdloze kleuren. Met een grijze, blauwe of zwarte pullover zit je voor jaren goed. Bovendien zijn deze kleuren makkelijk te combineren.

4. Een wit overhemd

Last but not least: een wit overhemd. Een tijdloze klassieker die je absoluut in je kast moet hebben. Gelijk welke gelegenheid, gelijk welk type man: een wit overhemd is altijd een veilige, stijlvolle keuze. Het oogt verzorgd en zorgt voor een frisse uitstraling. Ideaal voor op de werkvloer dus, maar evenzeer in een casual setting. Om op een etentje met vrienden niet uit de toon te vallen, kun je je witte overhemd uit de broek dragen en de mouwen wat oprollen. Succes gegarandeerd. Een avondje stappen? Ook dan doet het witte overhemd wat het moet doen, maar kies dan wel voor een combinatie met een hippe broek en stijlvolle schoenen.

Om jaren van je wit overhemd te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de juiste pasvorm vindt. Slanke en atletische mannen kunnen het beste een slim fit pasvorm kiezen, terwijl regular fit pasvorm beter is voor de steviger gebouwde heren. Belangrijk is dat je gaat voor een overhemd in kwaliteitsvol materiaal, uit stevig katoen. Mocht je twijfelen voor de juiste maat, neem dan contact op met een heren speciaalzaak, zoals de heerenzaak.nl  

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu