Waarom dieren goed zijn voor je geest en gezondheid

istockphoto Foto: Halfpoint

Vaak nemen we het gezelschap van onze huisdieren voor lief. Onze huisdieren hebben een positieve invloed op ons humeur, (met uitzondering van je puppy die weer eens je schoenveters kapot heeft gekauwd) en dit mag best uitgesproken worden. Wie wordt er nou niet vrolijk van zijn kwispelende viervoeter die vol enthousiasme ‘s ochtend aan de trap staat te wachten? Dieren zijn nu eenmaal goed voor onze geest en gezondheid. Waarom? Dat lees je hieronder!

Huisdieren zijn goed voor onze mentale gezondheid

Het gezelschap van een huisdier is goed voor onze mentale gezondheid. Ze geven ons liefde, plezier en laten ons lachen. Al deze factoren spelen mee voor een betere mentale gezondheid. Of je nu een stukje gaat wandelen of dat je gewoon lekker met je hond of kat op de bank zit, met een huisdier heb je altijd goed gezelschap. Het aaien van je huisdieren kan zelfs kalmerend werken. Omringd zijn door dieren kan dus al een positief effect op ons humeur hebben. Met een huisdier kan je dus ook het gevoel van eenzaamheid tegen gaan. Aangezien onze huisdieren ons zoveel plezier geven mogen we ze best wel eens belonen. Verwen je hond bijvoorbeeld met hondenvoer van Royal Canin of koop een leuke speeltje voor je kat.

Ze stimuleren beweging

Huisdieren zijn ook een geweldige manier om meer te bewegen. Neem een voorbeeld aan honden. Zij zullen altijd een blokje om willen lopen. Door het enthousiasme van je hond ga je makkelijker de deur uit. Je kunt flinke stukken lopen met je hond en krijgt hierdoor voldoende beweging. Niet alleen honden stimuleren beweging. Ook een kat of konijn kan hier aan bijdragen. Katten rennen maar al te graag achter dingen aan. Het is een win-win situatie wanneer je een speeltje aanschaft waar je zelf ook voor in beweging moet komen. Naast dat je de band met je huisdier versterkt zorg je ervoor dat jullie beide genoeg beweging krijgen. Het gezelschap van een huisdier is dus niet alleen goed voor je mentale gezondheid, maar ook nog eens voor onze summerbody.

Wanneer je op het punt staat om een viervoeter toe te voegen aan je gezin kun je op petsplace.nl allerlei spullen vinden. Of je nu een kattenbak nodig hebt of een konijnenhok, het assortiment is extreem breed.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.