Aangeboden door: ProviderCheck.nl

Waarom is glasvezel internet de beste keuze voor jou?

Foto: Unsplash

In Nederland kun je via verschillende technieken thuis internet ontvangen; DSL-internet, internet via de kabel en glasvezel internet . Wij denken dat glasvezel de beste keuze is. Waarom? Dat vertellen we je in dit blog.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van een speciaal soort glas en is zo dun als een haar. Met behulp van laserlicht wordt informatie op een snelle en betrouwbare manier via glasvezel verzonden. Dat kan doordat digitale gegevens worden doorgegeven door lasterlicht met een heel hoge snelheid aan en uit te schakelen. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, hoe sneller de gegevens heen en weer worden gestuurd. Je zou dit kunnen vergelijken met het seinen van een boodschap met een zaklantaarn in morsecode.

Je kunt niet alleen thuis internet ontvangen via glasvezel, maar ook tv kijken en bellen met een vaste telefoon.

Voordelen glasvezel internet

Er zitten heel veel voordelen aan het gebruik van glasvezel internet. Wij hebben alle voordelen voor je op een rij gezet:

  • Je kunt razendsnel glasvezel ontvangen met een snelheid tot wel 1000Mbit/s. Dat is echt supersnel!
  • De up- en downloadsnelheid is gelijk aan elkaar. Je kunt dus niet alleen razendsnel grote bestanden binnenhalen, maar ook verzenden. Glasvezel internet is de enige techniek waarbij deze snelheden gelijk zijn. Bij zowel DSL als kabel internet ligt de uploadsnelheid lager.
  • Je ontvangt daadwerkelijk de internetsnelheid die je provider je belooft.
  • Je hebt de keuze uit veel verschillende internetproviders. Veel Nederlandse providers bieden zowel DSL als glasvezel internet aan.

Nadelen glasvezel internet

Ja, wij vinden glasvezel internet de beste keuze voor jou, maar ook aan deze vorm van internet zitten nadelen:

  • Glasvezel internet is nog niet overal in Nederland leverbaar. Ben je benieuwd of er op jouw adres al een glasvezel aansluiting is? Ga dan nu internet vergelijken , voer je postcode en huisnummer in en je weet het binnen een minuut.
  • Glasvezel internet is kostbaarder dan DSL, maar dan heb je ook wel een meer stabiele en vaak ook snellere internetverbinding.

Is glasvezel de beste internet vorm?

Wij vinden van wel. Glasvezel internet is de meest betrouwbare vorm van internet en razendsnel. Qua kwaliteit van de verbinding kan kabel zich meten aan glasvezel internet, maar de uploadsnelheid ligt bij kabel wel een stuk lager dan de downloadsnelheid. Moet je voor je werk bijvoorbeeld grote documenten versturen dan is glasvezel dé internetvorm voor jou.

De kosten liggen iets hoger dan bij DSL-internet, maar je ontvangt ook een meer kwalitatieve internetverbinding. Waar je bij DSL in veel gevallen niet de internetsnelheid ontvangt die je provider je belooft, ontvang je die bij glasvezel internet wel.

Ik wil glasvezel internet!

Ga jij ook voor een verbinding via glasvezel internet? Dan valt er wat te kiezen. Veel internetproviders bieden abonnementen via glasvezel aan. Denk daarbij aan KPN, T-Mobile en Online.nl. De meeste providers bieden glasvezel abonnementen met een snelheid tot 500Mbit/s, maar bij bijvoorbeeld KPN en T-Mobile kun je ook kiezen voor 1000Mbit/s.

Wij denken dat je met een snelheid van 100 tot 500Mbit/s in de meeste gevallen al prima uit de voeten kunt en razendsnel kunt up- en downloaden.

Is er op jouw adres nog geen glasvezel internet beschikbaar? Heb dan wat geduld. Grote partijen als KPN en T-Mobile zijn momenteel druk met de uitrol van nieuwe glasvezel aansluitingen. Dit doen zij niet alleen in buitengebied, maar ook in steden als Amsterdam en Den Haag. Het doel is uiteindelijk om een zo groot mogelijk deel van Nederland op glasvezel aan te sluiten. Dat vinden wij een hele goede doelstelling.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu