Wat is de beste bank voor een zzp’er?

Foto: Pixabay

De meeste bedrijven hebben een zakelijke rekening. Ook zzp’ers openen vaak zo’n rekening voordat zij met hun werkzaamheden beginnen.

Maar moet je eigenlijk wel of geen zakelijke rekening hebben als zzp’er ? Wettelijk gezien is het niet verplicht, maar het is wel verstandig om een zakelijke rekening te openen. Hierdoor kun jij jouw persoonlijke en zakelijke geldstromen van elkaar scheiden. Heb je nog geen zakelijke rekening, maar wil je er wel eentje openen? Dan zoek je mogelijk nog naar de beste bank voor een zakelijke rekening . Wij helpen je in deze tekst een handje om deze bank te vinden.

Wat betaal je voor een zakelijke rekening?

Voor het gebruik van een bankrekening betaal je iedere maand een bepaald bedrag. Dit is ook bij een zakelijke rekening het geval. Zo brengen de meeste banken bijvoorbeeld kosten in rekening voor transacties. Deze kosten zijn niet bij iedere bank hetzelfde. Wanneer je de beste bank wilt vinden voor een zakelijke rekening, kijk je onder andere naar de kosten voor de rekening. Bij de ene bank kost zo’n rekening jou namelijk aanzienlijk minder dan bij de andere bank.

Heeft een bank een starterspakket?

Tegenwoordig kun je bij nagenoeg iedere bank een zakelijke rekening openen. Bij de ene bank open je alleen een rekening, bij de ander krijg je er een pakket bij. Begin jij voor jezelf? Dan kun je mogelijk een starterspakket afsluiten. Zo’n pakket bestaat vaak uit meer dan alleen een zakelijke betaalrekening. Zo krijg je er soms ook een gratis zakelijke spaarrekening bij. Handig, want zo kun je ook geld sparen om later bijvoorbeeld te investeren.

Vergelijk banken met elkaar om de beste te vinden

Wat de beste zakelijke rekening is, is persoonlijk. De ene zzp’er hecht meer waarde aan lage kosten, terwijl de ander de inhoud van het pakket belangrijker vindt. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een zakelijke rekening opent. Door de verschillende banken met elkaar te vergelijken, zie jij direct wat de kosten en voorwaarden zijn. Neem je hier de tijd voor? Dan slaag jij er ongetwijfeld in om de beste zakelijke rekening voor zzp’ers te vinden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.