Aangeboden door: JHZ-Woonzorg Nederland

Wonen in de Paasweide: Je voelt je hier niet alleen

Danielle van der Born in haar woning in de Paasweide. Foto: Jan Zeeman

Een prachtige bos bloemen op tafel, foto’s van haar zes kleinkinderen aan de muur en een haakwerkje op de bank. Danielle van der Born (61) heeft van haar appartement in het wooncomplex Paasweide in Appingedam een gezellige plek gemaakt. ,,Ik woon hier zelfstandig, maar als ik behoefte heb aan een praatje dan is er altijd wel iemand.”

Sociale contacten opdoen

Van der Born woont sinds een half jaar in de Paasweide en dat bevalt haar goed. ,,Ik kwam er ineens alleen voor te staan toen ik mijn partner verloor. Op een gegeven moment merkte ik dat ik me steeds eenzamer ging voelen”, vertelt ze. Vanuit haar voormalige woning, aan de andere kant van Appingedam, vond ze het lastig om sociale contacten op te bouwen.

In de Paasweide gaat dat gelukkig een stuk makkelijker. Er zijn wekelijks allerlei activiteiten waar de bewoners aan mee kunnen doen. Van der Born: ,,Je hebt hier koffieochtenden en koffiemiddagen. Ook hebben we een handwerkclub, je kunt klaverjassen en er zijn spelletjesmiddagen. Je voelt je hier niet alleen.” Vanwege corona zijn de activiteiten aangepast, zodat alles op veilige afstand door kan gaan.   

Betaalbaar en zelfstandig wonen

Het wooncomplex is van Woonzorg Nederland. Deze landelijke woningcorporatie zet zich in voor bijna 45.000 senioren en mensen met een zorgvraag. Woonzorg Nederland zorgt ervoor dat zij betaalbaar en zelfstandig kunnen wonen in een zorgzame, sociale omgeving.

Van der Born: ,,Ik had eerst het idee dat de Paasweide alleen voor mensen is die hulpbehoevend zijn. Daardoor twijfelde ik even, omdat ik zelf heel zelfstandig ben en weinig zorg nodig heb. Maar het bleek alles mee te vallen. Je kunt hier gewoon doen wat je zelf wilt, maar tegelijkertijd kun je ook makkelijk hulp krijgen wanneer het wel nodig is.”

Nooit meer verhuizen

Wanneer Van der Born uiteindelijk de knoop doorhakt en zich inschrijft, heeft ze binnen twee weken een woning. ,,Dat was heel vlug, daar was ik erg blij mee. Ik kon zelfs kiezen uit drie verschillende woningen. Ik ben voor de bovenste verdieping, de vierde, gegaan. Dit vind ik het mooiste en fijnste plekje, met prachtig uitzicht over de weilanden. Ik ben van plan om hier de rest van mijn leven te blijven wonen.”

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
menu