Zo maak je een officieel thuiswerkkantoor

Foto: pexels.com

We leven van persmoment naar persmoment toch kunnen we beter onder ogen zien dat het ‘tijdelijke thuiswerken’ nog wel even zal duren. Waarschijnlijk zal het voortaan een onderdeel van de werkweek zijn. Tijd dus om dit voorjaar toch echt een officiële thuiswerkplek te maken.

Werk je toch nog steeds aan de keukentafel? Dan is dit het moment om je eigen thuiswerkkantoor te maken. En denk je dat je geen ruimte in huis hebt? Door omdenken en een stukadoor in te schakelen is er echt meer mogelijk dan je denkt. Dan geven we je een aantal ideeën.

Van zolder naar werkplek

Bij veel mensen is de zolder vooral een ruimte die gevuld is met dozen en spullen. Fijn zo’n opslagplek maar je kunt er ook je werkplek van maken. Deel je de zolder in tweeën, dan heb je gewoon beide. Het opberg deel kun je praktisch indelen door planken te maken waar je dozen beter kunt opbergen. Of je maakt over het geheel hogere knieschotten met schuifdeuren. Zo kun je alles slim opbergen en toch weer makkelijk pakken.

Doordat zolders die voor opslag gebruikt worden meestal nog de standaard groene platen hebben, lijkt deze ruimt klein, donker en niet fijn. Laat je de stukadoor de wanden en het plafond stucen is de ruimte direct optische veel groter. Eventueel kun je overwegen groot dakraam of een dakkapel te plaatsen als je geen daglicht hebt.

Van logeerkamer naar combikantoor

Heb je geen lege ruimte maar wel een logeerkamer? Bedenk dan hoeveel deze wordt gebruikt. Zeker in deze periode is de kans dat de logeerkamer elke week gebruikt wordt niet zo groot. Beter maak je er dus een combinatie van kantoor en logeerkamer van zodat je de ruimte elke dag kunt benutten.

Omdat je een combi maakt hou je de basis het liefst rustig. Zorg voor frisse lichte wanden. Geen zin in een hoop gedoe? De stukadoor maakt van jouw oude kamer in een handomdraai een heerlijke werkplek. Om ruimte te creëren, vervang je het standaard bed door een opklapbaar bed. Bouw je daar een smalle kast omheen, is het bed helemaal opgeborgen. Maak je van je bureau dan ook een opklapversie, dan heb je echt een kamer die je in een paar tellen kunt omtoveren van kantoor naar logeerkamer en vice versa.

Hoe vind je een goede en goedkope stukadoor?

Bedenk vooraf wat belangrijk is voor jou? Goedkoop kan maar als het daarna niet naar je zin is, is het eigenlijk duurkoop geweest. Check daarom liever eerst een paar punten.

Klinkt het heel goedkoop, bedenk dan dat er een addertje onder het gras zal zitten. Zoals een illegaal bedrijf of slecht werk. Lees daarom altijd eerst reviews. Check ook of het bedrijf de klus zelf oppakt of fungeert als doorgeefluik. Vraag daarbij ook naar de werkwijze. Het liefst door persoonlijk contact want dan weet je direct of het bedrijf Nederlands spreekt en of ze jouw opdrachten ook kunnen uitvoeren. Kies het liefst een stukadoor uit je eigen omgeving. Hierdoor hoor je eerder via via of er goed werk geleverd wordt. En als laatste, bedenk dat als het erg goedkoop is, er met hele goedkope materialen gewerkt wordt en dat zichtbaar is in het eindresultaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.