Zo weer je je tegen zakkenrollers

Foto: Pixabay

Het is algemeen bekend dat zakkenrollers hun slag slaan in de drukke zomermaanden. Ze reizen er speciaal voor af naar drukke pleinen, volle boulevards en gevulde terrassen. Kun je je daartegen weren?

Dit is moeilijk te zeggen. De politie waarschuwt en er zijn speciale teams in burger die enigszins weten hoe zakkenrollers te werk gaan en ze op de befaamde plekken proberen voor te zijn. Zakkenrollers werken veelal in groepjes en je kunt het -als je scherp bent en weet hoe ze handelen- aan zien komen.

Als toeristen met een rugzak op regelmatig worden aangesproken oftewel worden afgeleid heeft het andere bendelid vrij spel om uit die rugzak een portemonnee of smartphone te weg te nemen. De remedie tegen dit soort trucjes is het dragen van een anti diefstal rugzak . Dat klinkt eenvoudig, maar deze tassen voldoen werkelijk aan alle mogelijke criteria om dieven geen kans te geven.

Anti diefstal rugzakken hebben verborgen ritsen

Deze rugzakken zijn enorm stevig en hebben verborgen ritsen. Een knappe jongen die ongemerkt zo’n rits kan vinden, laat staan kan openen. Wil hij grof geschut gebruiken, dan vangt hij ook bot, want deze tassen zijn van snijvast materiaal gemaakt. Kortom; je laptop en al je andere bezittingen draag je veilig met je mee in zo’n rugtas.

Draag je een heuptas heren , dan wordt het linker. Dan is het zaak die tas toch goed in de gaten te houden en vooral voor op je lijf je dragen in plaats van richting je rug. Het is belangrijk er zicht op te houden. Zet een tas nooit naast je stoel op het terras en al helemaal niet als achter je een groepje verdachte personen komt zitten. Nu is de anderhalve meter afstand een feit, maar dat is niets voor gehaaide zakkenrollers.

Luiertas ziet er tegenwoordig uit als businesstas

Wie een luiertas draagt, die tegenwoordig nauwelijks nog bloemetjes en zoete kleurtjes kent en eruitziet als een heuse businesstas, loopt ook een risico. Het valt niet op als luiertas, en kan juist daardoor de aandacht van zakkenrollers trekken. Je kunt er naast alle luiers, doekjes, flesjes en speentjes ook prima je laptop in kwijt. Sommige luiertassen hebben er zelfs een speciaal vak voor. Dat is mooi, maar daarmee ben je met zo’n tas kwetsbaar. Hang je deze aan de kinderwagen, dan heb je de tas voor je. Geen zakkenroller die tussen jou en je kind komt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.