Kalkproblemen zijn te voorkomen

Kalk geeft een lelijke aanslag op sanitair en het verwijderen van de kalkaanslag is een terugkerende en tijdrovende klus. Gelukkig is kalkaanslag eenvoudig te voorkomen door gebruik van kalkvrij water en dat heeft grote voordelen. Welke voordelen dat precies zijn, zochten we voor u uit.

De tijd dat hard water en kalkaanslag voldongen feiten zijn is voorbij. Het is voor particulieren mogelijk om leidingwater volledig te ontkalken, en dat biedt meer voordelen dan u zou denken.

Hieronder zetten wij de tien grote voordelen van 100% zacht, kalkvrij water voor u op een rijtje.

1: Douche en badkamer kalkvrij

De douche en het bad blijven kalkvrij zonder nadrogen. Tegels en voegen worden niet meer dof en zonder de ruwe kalkaanslag heeft vuil minder kans om te hechten.

2: Energie besparen

Onderzoek wijst uit dat u door zacht water flink op uw energiekosten (gas en elektra) kunt besparen. Bij een voor Nederlandse begrippen gemiddelde waterhardheid van 8 dH bespaart een 4-persoons huishouden gemiddeld 60 euro per jaar.

3: Verzacht huidproblemen

Zacht water voelt heerlijk op de normale huid, maar het lijkt erop dat zacht water ook voordelen oplevert voor mensen met huidproblemen zoals eczeem. De huid droogt na het douchen minder uit. Langzaamaan begint ook de wetenschap dat te erkennen.

4: Makkelijk schoonmaken

Minder hard boenen omdat er geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaat. Beter nog: bestaande kalkaanslag lost zelfs op.

5: Minder zeep en schoonmaakmiddelen

Eveneens onderzocht: het vlek-verwijderend vermogen van kalkvrij water is veel groter dan bij hard water. Ook kunnen doseringen van wasmiddel gehalveerd worden. En, dit alles bij een lage ingestelde temperatuur van de wasmachine. Ook het gebruik van zeep, shampoo en vaatwaspoeder kunt u halveren. Antikalkmiddelen zijn overbodig.

6: Langere levensduur apparaten

Testen bewijzen het. Bij gebruik van kalkvrij water gaat een CV-ketel meestal eenvoudig 15 jaar mee terwijl deze bij gebruik van hard water na 2 jaar al niet meer optimaal werkt, zo wees Amerikaans onderzoek uit. Hetzelfde gaat op voor alle apparaten die water verwarmen. Espressoapparaten, vaatwassers, waterkokers en vooral kokend-water-kranen blijven op zacht water langdurig goed werken zonder storingen.

7: Thee en koffie smaken beter

Op de website van het vermaarde Twinings geven ze advies voor de perfecte kop thee. Zacht water voorkomt het olieachtige laagje op de thee. Hetzelfde geldt voor koffie.

8: Oppervlakken drogen streeploos

Ramen en andere oppervlakken wassen zonder kalkstrepen.

9: Schone leidingen, meer water

Waterleidingen blijven kalkvrij, waardoor de doorstroom optimaal blijft.

10: Servies blijft mooier

Net als voor de wasmachine geldt ook voor de vaatwasser: lagere temperatuur instellen en nog maar de helft van het wasmiddel doseren voor een beter resultaat. Bestek, servies en glaswerk blijven zo langdurig mooi.

Enthousiast geworden? Ga naar de website van AquaCell voor meer informatie of vraag hier direct vrijblijvend een offerte aan.

Dit artikel valt onder verantwoordelijkheid van de commerciële redactie van NDC mediagroep