‘Toeristisch profijt bevingen komt later'

Vanuit toeristisch oogpunt is het van belang om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de aardbevingsproblematiek in Noord-Groningen. Dat zegt de in Ten Post woonachtige scheidend directeur Carin van der Velde (56) van VVV-organisatie Top van Groningen.

Volgens Van der Velde (foto) doen de aardbevingen het imago van Noord-Groningen geen goed. ,,Mensen in den lande zien op tv hoe de bestuurders uit het gebied voortdurend aankloppen in Den Haag met hun noodkreet dat het met de scheuren in de huizen en woningen die in de stutten staan, niet best gesteld is met deze regio. Dat is de naamsbekendheid van het gebied ten goede gekomen. Maar doordat die bekendheid gekoppeld is aan een negatieve associatie, bevordert dat niet de toeloop van toeristen.''

Pas als er een oplossing voorhanden is voor de aardbevingsproblematiek kan een marketingstrategie worden ontwikkeld om de grotere naamsbekendheid die Noord-Groningen hierdoor heeft opgebouwd, positief uit te buiten. ,,Eerst moet er uitzicht zijn om een oplossen van de ellende, voordat we weer moeten gaan uitdragen hoe mooi de landschappen en monumentale kerken in dit gebied zijn'', meent zij.

In 2012 trad Van der Velde aan om krachten op VVV-gebied in Noord-Groningen te bundelen. In het Eemsdeltagebied leidde dat tot de vorming van de VVV-organisatie Top van Groningen met VVV-agentschappen in Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Middelstum, Warffum en Uithuizen, waar 60 vrijwilligers bij zijn betrokken. Nu deze activiteiten worden gecoördineerd door Marketing Groningen is Van der Velde dezer dagen gestopt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.