‘Van der Laan wil zaakjes nog snel regelen'

Lijst Groen Noordenveld (LGN) begrijpt niet waarom burgemeester Hans van der Laan ‘opeens haast heeft' de vrijetijdsboulevard in Roden terug te kopen van zakenman Jaap van Zuijlekom.

Lijst Groen Noordenveld (LGN) begrijpt niet waarom burgemeester Hans van der Laan ‘opeens haast heeft' de vrijetijdsboulevard in Roden terug te kopen van zakenman Jaap van Zuijlekom.

Raadslid Pierre Baas van LGN kan maar één reden bedenken: ,,Van der Laan wil de zaakjes nog even snel regelen voordat hij per 1 oktober met pensioen gaat. En ik denk dat Van Zuijlekom daar ook belang bij heeft. Vanwaar deze haast en waarom nu opeens? De kwestie sleept zich immers al vele jaren voort.''

Gapend gat
Volgens LGN is de aankoop (ongeveer tien jaar geleden) en aanstaande verkoop omgeven door schimmigheid en de schijn van belangenverstrengeling. Het gaat om het braakliggende terrein tegenover kampeerhal De Vrijbuiter in hartje Roden. Het perceel is een gapend gat in het dorpshart.

De onderhandelingen over de aankoop in het verleden en de gesprekken over terugkoop worden namens het college gevoerd door Van der Laan. Bij de laatste onderhandelingen schoof ook wethouder Henk Kosters aan.

Geen verslagen
De onduidelijkheden werden vorige week tijdens de raadscommissievergadering niet naar tevredenheid van de LGN-fractie toegelicht. Dat Van der Laan nog altijd stichtingsbestuurder is van de goede doelenstichting van Van Zuijlekom (de Bart Foundation) roept ook nog altijd vragen op. Daarnaast zijn in het verleden geen verslagen gemaakt van de onderhandelingen over de verkoop aan Van Zuijlekom.

Tijdens de raadsvergadering van 27 mei wordt het besluit genomen over de terugkoop van de vrijetijdsboulevard.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.