AH Haren gaat toch niet naar plein

De gemeente Haren trekt de stekker uit de mogelijke verplaatsing van supermarkt Albert Heijn naar de nieuwbouw op het Raadhuisplein.

De gemeente Haren trekt de stekker uit de mogelijke verplaatsing van supermarkt Albert Heijn naar de nieuwbouw op het Raadhuisplein.

De gemeente was in onderhandeling met Ahold en SPF, de eigenaar van het huidige supermarktpand aan de Kerkstraat. Volgens wethouder Paula Lambeck kwamen die twee partijen er onderling niet uit.

Staken

Voor de gemeente reden genoeg om de gesprekken te staken. ,,We kunnen wel eeuwig blijven doormodderen, maar het houdt een keer op. Als ze het hadden gewild, waren ze wel op ons aanbod ingegaan. Hoe langer we wachten, hoe meer het ons kost.''

Een supermarkt aan het Raadhuisplein was onderdeel van het stedelijk plan dat de gemeenteraad van Haren eind 2012 vaststelde. Een jaar later besloot de raad dat de verplaatsing van de Albert Heijn van de Kerkstraat naar het plein de grootste voorkeur genoot.

,,Dat was het meest wenselijk, ook financieel'', aldus Lambeck. ,,Er komt meer doorloop op het plein door de komst van een supermarkt en het is een verdienlocatie voor de gemeente.'' Na meer dan een jaar onderhandelen bleek die verplaatsing toch niet haalbaar.

Foto: Google Maps

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.