Acht aanhoudingen tijdens TT Festival

Het TT Festival in Assen is zaterdagavond gezellig druk verlopen, meldt de politie zondag. Desondanks zijn acht mensen aangehouden voor wapenbezit, mishandeling, bedreiging en belediging van politieagenten.

Zo hield de politie een 27-jarige vrouw uit Hoogeveen aan die naar het festival was gekomen met een mes, pepperspray en drugs in haar tas. Een 54-jarige Assenaar moest mee naar het bureau nadat hij een verkeersregelaar had geschopt. De man vond dat hij niet snel genoeg kon doorlopen.

De politie schreef tijdens verkeerscontroles ruim veertig bekeuringen uit voor onder meer bumperkleven, het rijden onder invloed, onverzekerd rijden, geen rijbewijs en het negeren van rood stoplicht. Er werden 21 auto's in beslag genomen omdat de eigenaren een schuld hadden bij de Belastingdienst. De dienst inde ter plaatse bijna 26.000 euro aan openstaande vorderingen.

Files

Een Zweed die met de motor naar de TT kwam, moet zonder zijn voertuig terug naar huis. De motor werd gestolen voor het Groningse hotel waar de man verbleef.

Zondag is de laatste dag van het motorsportevenement. Al vroeg stonden er files richting Assen. Volgens de ANWB moeten bezoekers die met de auto komen rekening houden met zeker 30 minuten vertraging op de A28.

Lees alles over de TT op onze TT-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.