Blauwestad door ogen van verslaggever

Tien jaar geleden werd de officiële start gemaakt met de aanleg van het Oldambtmeer bij Blauwestad. Verslaggever Tammo Beishuizen schrijft vanaf de start van het project Blauwestad al over de regio voor Dagblad van het Noorden en leidt presentatrice Marjolein Knol rond in het gebied.

'En nu hebben we toch een plan!'
Tijdens de autotocht door het gebied vertelt de verslaggever over zijn ervaringen en over de mensen die hij sprak voor zijn artikel in de weekendbijlage van de krant. Ook vertelt Beishuizen over de geschiedenis van Blauwestad. Zo weet de verslaggever nog goed hoe het project ooit begon. ,,Eind jaren negentig stapte een toenmalig collega de redactie binnen, die het provinciebestuur volgde. Hij zei: ’En nu hebben we toch een plan! Daar moeten we positief op insteken.’”

Podcast
Wekelijks geeft Dagblad van het Noorden een kijkje in de keuken door middel van een online radioprogramma. Want hoe kijkt de verslaggever nu tegen het gebied aan? Zou hij zelf in Blauwestad willen wonen? En wat verwacht Beishuizen van de toekomst van het gebied?

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 20,1 MB). Tip: beluister de podcast met een koptelefoon.

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.