Bouw kolencentrale Eemshaven mag doorgaan

Bouw kolencentrale Eemshaven mag doorgaan

RWE/Essent hoeft voorlopig niet te stoppen met de bouw van de kolencentrale in de Eemshaven. Dat bepaalde de Raad van State vrijdagmiddag. Greenpeace en Natuur & Milieu wilden de provincie Groningen via de rechter dwingen om een bouwstop op te leggen aan de energieproducent.

Greenpeace vindt het werk aan de kolencentrale illegaal. De Raad van State verwees de benodigde natuurvergunning vorige week naar de prullenbak omdat er te veel onduidelijk is over de gevolgen voor het beschermde waddengebied. De provincie wil de bouw gedogen. Volgens gedeputeerde Wiebe van der Ploeg (GroenLinks) is de natuurvergunning 'reparabel'.

De Raad van State vindt dat de milieuclubs de provincie veel te weinig tijd hebben gegeven om te beslissen over een eventuele bouwstop. Zij eisten dat de provincie binnen drie werkdagen een besluit zou nemen. Daarvoor is deze zaak te complex aldus de Raad van State. Ook speelde mee dat RWE met een deel van de werkzaamheden al is gestopt. Zo wordt er niet meer geheid en ook de koelwateruitlaat wordt voorlopig niet afgebouwd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Archief