Brand verwoest De Kookpub in Dalen

Kookstudio De Kookpub aan de Valsteeg net buiten Dalen is in de nieuwjaarsnacht door brand verwoest.

Op het moment dat de brand even voor twee uur werd opgemerkt, vierde een groep van ongeveer tien mensen uit de omgeving samen met de eigenaren oud en nieuw in het pand. Overvallen door het vuur, dat snel om zich heen greep, en de rook zagen alle aanwezigen kans de tot kookstudio en bed & breakfast omgebouwde schuur tijdig maar met veel schrik te verlaten.

De brandweer van Coevorden/Zwinderen rukte met vier wagens uit. Het blussen van de bovenverdieping werd bemoeilijkt door de asbestvrije platen op het dak, die maar niet wilden knappen. Ook niet onder het geweld van de voorhamers van de brandweerlieden. Door toedoen van de brandweer en de gunstige wind kon het vuur niet overslaan naar het rietgedekte woonhuis, dat slechts een meter of drie voor de schuur staat.

De feestgangers werden compleet verrast door de brand, die volgens hen ontstond bij de baanderdeur. Het vuur greep razendsnel om zich heen en de ruimtes stonden ineens vol rook. Het was de bedoeling dat een aantal gasten in de bed & breakfast op de bovenverdieping zou overnachten. Geen van hen had het bed reeds opgezocht.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.