Briefschrijver boos over reactie gemeente Tynaarlo

‘De burgemeester toont met deze brief aan dat hij zijn burgers niet serieus neemt.' Dat schrijft S. Couperus uit Eelderwolde nadat het college van B en W zijn eerdere brief teleurstellend beantwoordde.

Couperus stuurde op 6 april een eerste brief met vragen over het Garmpoleiland in Ter Borch. Dit eiland wordt binnenkort ontwikkeld en de gemeente stelt dat het bouwen van minder dan twintig woningen de financiële haalbaarheid aantast. Couperus bestrijdt dat en stelt hier vragen over. Daarbij doet hij een aantijging. ,,Ik beschuldig u hierbij van het niet handelen in het algemeen belang'', schrijft hij in een brief van 6 april.

Het college van B en W reageert kritisch en kort op zijn brief en doet afstand van zijn uitspraken door Van Dale erbij te pakken. ‘Aantasten betekent geleidelijk bederven; aanvreten.' (Van Dale), schrijf de gemeente. Inhoudelijk gaat de gemeente niet in op de vragen van Couperus.

Daarop besluit Couperus op 7 mei nog een brief te sturen. ,,Ik vroeg om een inhoudelijke reactie op mijn schrijven en u komt niet verder dan het onderbouwen van uw stelling met Van Dale in de hand? Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat u uw onderbouwing zou doen tegen de achtergrond van wet- en richtlijnen en goed openbaar bestuur'', zegt Couperus.

Couperus schrijft verder dat hij het zonde vindt dat de gemeenten voor ‘duizenden euro's een extern bureau' inhuurde om onderzoek te doen naar het plan in Ter Borch. ,,Een algemeen economisch beginsel kunt u ook voor vier tientje kopen: het boek ‘Economie voor Dummy's'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.