Britten kunnen kiezen uit twee tegenpolen

‘Red Ed' versus ‘The Flashman'. Het zou een affiche kunnen zijn van een kooigevecht. Maar het gaat om meer. Morgen strijden twee botsende karakters, Ed Miliband (Labour, rechts op de foto) en David Cameron (Conservatieve Partij), om het politieke leiderschap in Groot-Brittannië.

Ed Miliband

Ed Miliband (45) leeft al een groot deel van zijn leven in de schaduw van zijn vier jaar oudere broer David. Hij stelt zich vaak voor als ‘de andere Miliband'. Geen wonder: ze doen veel samen en David speelt bij die gelegenheden altijd de eerste viool. Dezelfde universiteit in Oxford, een tijd lang buren in hetzelfde appartementencomplex. Samen lid van Labour. Allebei in het kabinet van premier Gordon Brown, van 2007 tot 2010. David op Buitenlandse Zaken, Ed op het minder prestigieuze ministerie voor Energie. David reist de wereld rond. Ed worstelt aan zijn bureau met de klimaatverandering.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.