DVHN Weekend: Wat je gelezen moét hebben

Het is weekend. Tijd om eens op de bank te kruipen met de beste nieuwsartikelen. Dit is een overzicht van wat je dit weekend echt niet mag missen.

Hier vind je een aantal mooie (lange) artikelen van dit weekend en de rest van de week uit het Dagblad van het Noorden:

Bekerfinale

Maar allereerst de bekerfinale. Zondag om 18:00 uur speelt FC Groningen in De Kuip in Rotterdam om de KNVB-beker, tegen PEC Zwolle. Daar wil je natuurlijk niets van missen. Dagblad van het Noorden houdt je het hele weekend op de hoogte via de website.

Met live verslaggeving vanuit Rotterdam, maar ook vanaf de Grote Markt in Groningen en bij het grote scherm in Leek. Tweets, verslagen, foto's, video's: je vindt het allemaal op onze site. Kijk nu alvast hier voor alle verhalen over de FC en dé wedstrijd: www.dvhn.nl/bekerfinale

1.

Mei 1977. Negen gewapende Molukse kapers gijzelen 54 treinpassagiers bij De Punt. Junus Ririmasse, toen 27 jaar, was een van de daders. Voor het eerst doet hij zijn persoonlijke relaas.

PLUS, aantal woorden: 3052, leestijd: ~ 12 minuten

2.

Topman Cees 't Hart maakt de overstap van melk (FrieslandCampina) naar bier (Carlsberg). ,,Melk is gezond, mensen moeten het gewoon blijven drinken."

PLUS, aantal woorden: 1928, leestijd: ~ 8 minuten

3.

Cabaretier Mike Boddé stond vijf jaar geleden flink in de publiciteit met zijn openhartige boek over zijn depressies. Nu komt hij met een nieuw boek onder de welluidende titel: Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan.

PLUS, aantal woorden: 1671, leestijd: ~ 7 minuten

4.

Hooikoortsklachten worden vaak onderschat. In deze pollentijd zet DvhN 10 misverstanden over hooikoorts op een rijtje.

PLUS, aantal woorden: 1301, leestijd: ~ 5 minuten

5.

Klaas Schipper heeft pech. Als kind vertrok hij vanuit Zuid-Limburg, waar het huis beefde door de mijnen, naar Wirdum, Groningen. Nu is hij 65 en staat zijn huis opnieuw te schudden.

PLUS, aantal woorden: 1113, leestijd: ~ 4 minuten

Podcast

Iedere week interviewt Marjolein Knol verslaggevers van Dagblad van het Noorden over een bijzonder verhaal. Twee Grensstreken-verslaggevers dobberden op zee als drenkeling. Hoe hebben ze dat ervaren? En waarom maakten ze dit verhaal?

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.