De Klinker kan geen programmeur betalen

Theater De Klinker in Winschoten heeft geen geld voor een programmeur. Wubbe Koning is daarmee programmeur af. Per 1 mei is de overeenkomst beëindigd.

Theater De Klinker in Winschoten heeft geen geld voor een programmeur. Wubbe Koning is daarmee programmeur af. Per 1 mei is de overeenkomst beëindigd.

,,Wubbe drukte te zwaar op de begroting”, verklaart directeur Leo Hegge het vertrek van Koning.

,,Dat is in goed overleg gegaan. Wubbe was bij ons gedetacheerd vanuit stichting Marketing Oldambt (SMO) en hij heeft altijd geweten dat het om een tijdelijk contract ging. Het liefst had ik Wubbe erbij gehouden, want hij heeft een schat aan ervaring en is een meer dan volwaardig programmeur, maar ons budget is ontoereikend om een grote staf in de benen te houden.”

In november 2013 maakte Koning de overstap van SMO naar De Klinker. Hij keerde daarmee na de ‘Klinkerloze' periode terug op het oude nest.

Koning was jarenlang programmeur van De Klinker en bouwde in die jaren veel relaties op. Hij hield zich recent nog bezig met het theaterseizoen 2015 en 2016. Dat betekende dus meteen zijn laatste klus. ,,Hij is uiteraard zwaar aangeslagen”, weet Hegge.

Waar de toekomst van Koning ligt, is ongewis. ,,Terugkeren bij SMO is geen optie, hoewel hij een terugkeergarantie heeft”, zegt directeur Edwin van der Woude. ,,Maar ons budget is ook beperkt. Met de gemeente ga ik nu op zoek naar een nieuwe klus voor Wubbe. Misschien iets bij promotie binnenstad Winschoten of iets in de communicatiesfeer. Maar een teleurstelling blijft het voor Wubbe. Z'n hart ligt in het theater.”

Koning was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.