De groeistuipen van Grolloo

Er gaat niks boven Grolloo. Zegt de jeugd van Grolloo. Jongeren willen in hun eigen dorp blijven wonen en zoeken een betaalbare starterswoning. Maar tussen droom en daad staan procedures in de weg, en een aantal bezwaarden.

Bij Hofsteenge hebben ze huisgemaakte appelbollen. Fietstoeristen stappen ervoor af. Dit is Grolloo; huizen en boerderijen langs de lange Hoofdstraat, een rotonde, een kleine supermarkt die Lekker Makkelijk Grolloo heet, schuin tegenover kapsalon Janny voor Hem en Haar. Voormalig schaatskampioen Hilbert van der Duim woont hier. Sportjournalist Johan Derksen heeft er een tweede huis. Harry Muskee, Herman Brood, ze zijn nu dood, maar ze waren ooit jong in Grolloo, toen Nederlands hipste bluesband in de jaren zestig neerstreek in dit dorp. Dat ze dat wilden, lijkt logisch. Want dit, om met een oude margarinereclamekreet te spreken, is het land waar het leven goed is.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.