Degradatie voor VKW

VKW degradeert na de 4-1 nederlaag in eigen huis tegen GVAV Rapiditas naar de tweede klasse van het zondagvoetbal. GVAV Rapiditas moet ondanks de winst nacompetitie spelen.

Voor VKW verliep het degradatieduel in Westerbork bijzonder teleurstellend. Na drie minuten opende Leudi Stoepman reeds de score voor de ploeg uit Groningen: 0-1. Na rust werd de grotere individuele kwaliteit van GVAV Rapiditas beloond met de niet eens geflatteerd uitgevallen 4-1 zege .

Ingmar Liezenga speelde voor de beul van GVAV Rapiditas. De jeugdige spits scoorde een zuivere hattrick. VKW kwam alleen bij de stand 0-2 nog even terug tot 1-2 door een treffer van Frits Vermeulen. Daarna was het over en uit voor de ploeg van trainer Harold Brunsting.

GVAV Rapiditas, dat door een ongunstiger doelsaldo dan Bergum net niet op en veilige plaats terecht kwam, moet dus nacompetitie spelen. De ploeg van trainer Jans Deenen leeft echter nog en kan in de nacompetitie dankzij de aanwezige kwaliteit zeker een kans maken op een langer verblijf in de eerste klasse.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.