Die Twa overvleugelt Ede Staal in Top100 van het Noorden

Fugels van Die Twa is gekozen tot populairste nummer in de Waterstad FM Top 100 van het Noorden. Het nummer van het Friese duo vergaarde nipt meer stemmen dan t Het nog nooit zo donker west van Ede Staal. Deze donderdag wordt de complete lijst tussen 9.00 en 18.00 uur uitgezonden.

Fugels van Die Twa is gekozen tot populairste nummer in de Waterstad FM Top 100 van het Noorden. Het nummer van het Friese duo vergaarde nipt meer stemmen dan t Het nog nooit zo donker west van Ede Staal. Deze donderdag de complete lijst tussen 9.00 en 18.00 uur uitgezonden.

Hoog noordelijk gehalte

De top tien telt vijf nummers uit het Noorden. Naast Fugels en t Het nog nooit zo donker west gaat het om In nije dei en Hart van mijn gevoel van De Kast, het verrassende De mem fan Doutzen van Strawelte en Window of my eyes van Cuby & Blizzards. Eerste Drentstalige nummer in de lijst is Hier kom ik weg van Daniël Lohues.

In totaal is sprake van veertien noordelijke noteringen. Zo scoort Die Twa ook met Fremjd sa as it rint , Lohues tevens met Laot mij mar lopen en Op fietse van Skik, Twarres met Wêr bisto , Pe Daalemmer en Rooie Rinus met Hoornse plas , Piter Wilkens met It paad weerom , Reboelje met Marije Maria , De Wiko's met t Buthusbankje en Wia Buze met De Roos .

Die Twa bestaat uit Krijn Dijkstra en Jacob Dijkstra die sinds 2009 de nationale hitparade hebben gehaald met Famke fan myn dreamen , Sinnewaarmte en Frjemd sa as it rint . Dat laatste nummer is ook uitgebracht als Het gaat zoals het gaat . Het uit 2010 stammende Fugels is de grootste hit van het duo.

Samengesteld door lezers en luisteraars

De Top 100 van het Noorden is samengesteld op basis van stemmen van lezers van Dagblad van het Noorden , de Leeuwarder Courant en luisteraars van Waterstad FM . Het is de tweede keer dat de lijst wordt uitgezonden. In de eerste editie belandde Ede Staal aan de top na een mislukte actie om t Het nog nooit zo donker west bovenin de nationale Top 2000 van Radio 2 te krijgen.

Net als die lijst telt de Top 100 van het Noorden heel veel klassiekers: Bohemian rhapsody van Queen, Hotel California van The Eagles, Child in time van Deep Purple, Whole Lotta Rosie van ACDC, Pastorale van Shaffy en List, Go your own way van Fleetwood Mac en Imagine van John Lennon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Archief