Feesttent Leek keert terug naar De Tip

De feesttent waarin artiesten optreden tijdens het jaarlijkse pinksterfestival in Leek, komt terug naar De Tip. Dit gebeurt op aandrang van de kermisexploitanten.

Vanwege omstandigheden werd de afgelopen drie jaar uitgeweken naar het evenemententerrein tegenover de Rabobank. Voordeel van De Tip is volgens festivalorganisator Jacob Veenema dat de activiteiten zich afspelen in een compacter gebied, waarbij geen publiek uit het centrum wordt weggezogen.

De jaarlijkse pinksterkermis in Leek vindt plaats van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei. Volgens burgemeester Berend Hoekstra toonden de exploitanten meer animo voor de kermis dan andere jaren. ,,Zodoende kon een mooie variatie van attracties worden gemaakt.''

De grotere kermisattracties stonden voorheen richting Nietap. Na de herinrichting van het centrum lukt dit niet meer. Daarom strijken dit jaar de kleinere attracties neer in het gebied De Dam, Tolberterstraat en Bosweg neer dat wordt ingericht als ‘horecaplein'.

Op pinkstermaandag is de traditionele pinkstermarkt. Op vrijdagavond wordt op het evenemententerrein om half elf vuurwerk ontstoken. Leerlingen van basisscholen krijgen via de scholen een vrijkaartje voor een aantal attracties. Meer informatie over de activiteiten op De Tip en podium Nienoord op: www.pinksterfestivalleek.nl en www.flinkepinkfestival.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.