Fotoblog: Drentse mensen deel 175

Op onze website komen dagelijks foto's online van mensen uit Drenthe met een verhaal. Want heeft niet iedereen een bijzonder verhaal? Het 175e portret is van Aaldrik Kapma (83). Aaldrik is imker en de man van Froukje Kapma.

,,Op mijn zestiende had ik al bijen. Vroeger op school hadden we een leraar die prachtig vertelde over bijenteelt. Ik had geen angst voor die beestjes en dus interesseerde me dat. Het kostte me alleen te veel tijd om de bijen goed te verzorgen toen ik eenmaal een eigen groentewinkel had. Dus toen moest ik er mee stoppen.

In de groentewinkel was Froukje mijn winkelmeisje. Nadat ze daar al zo'n vijftien jaar werkte, kreeg ik een hartinfarct. Ik moest thuis revalideren en toen Froukje me kwam verzorgen sloeg de vonk over.

Weet je, leeftijd zegt ook niet alles. We zijn nu al bijna achttien jaar getrouwd, ook al is Froukje dertig jaar jonger. We zijn heel gelukkig samen en hebben alle dagen plezier. Sinds ik gepensioneerd ben hou ik ook weer bijen en staan we bijna elke week op een marktje met onze honing. M'n vrouw zegt dat dat me jong houdt."

Volg het fotoblog 'Drentse Mensen‘ dagelijks op onze website of ga naar facebook.nl/DrentseMensen en klik op 'Vind ik leuk'.

  • Drentse Mensen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.